Superhrdinů není nikdy dost – Marvel speciál

To nejlepší z HBO GO
Superhrdinů není nikdy dost – Marvel speciál
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na filmy se superhrdiny ze světa Marvelu
  • Konkrétně na Spider-Mana, Deadpoola a Wolverina

Nebojte, samozřejmě jsme nezapomněli ani superhrdiny ze světa Marvelu. Bohužel jich HBO GO nenabízí tolik jako s DC hrdiny. Pojďme se teda alespoň podívat na pár z nich.

Amazing Spider-Man (The Amazing Spider-Man)

Akční sci-fi film, který natočil režisér Marc Webb podle komiksové předlohy o Spider-Manovi. Na scénáři se podíleli Steve Kloves, James Vanderbilt a Alvin Sargent. Jedná se o reboot původní filmové série. Tentokrát se v roli Spider-Mana představil Andrew Garfield. Snímek měl premiéru 3. července 2012. V roce 2014 měl pak premiéru Amazing Spider-Man 2, který na HBO GO také najdete.

Peter Parker studuje střední školu. Není úplně oblíbený. Jeho rodiče umřeli, když byl malý a o Petera se začali starat strýc s tetou. Peter najde starý kufřík, ve kterém najde mnoho zajímavých spisů. Najde také článek o svém otci, který pracoval s doktorem Curtem Connorsem na výzkumu genetické mutace zvířat. Doktor přišel o ruku a díky výzkumu se snaží přijít na to, jak by mu mohla ruka dorůst. Peter se za doktorem vydá. Chce vědět, co se stalo jeho rodičům. V laboratoři ho kousne modifikovaný pavouk. Peter zdědil vědecký talent po svém otci. Pomůže Connorsovi vyrobit látku, díky které mu doroste opět ruka. Během této doby se začnou u Petera projevovat superschopnosti. Vyrobí si oblek a začne bojovat proti zločincům. Doktor si pod nátlakem svého šéfa aplikuje do těla nevyzkoušenou látku. Začne se ale měnit v ještěra zvaného Lizard, který chce tuto látku vypustit nad celým městem. Spider-Man se mu musí postavit a všechny zachránit.

Zajímavosti

  • Andrew Garfield poslal tvůrcům fotku, na které má jako tříletý kluk kostým Spider-Mana. Díky tomu tuto roli dostal.
  • Amazing Spider-Man přišel do kin 10 let po premiéře původního Spider-Mana.
  • Snímek byl také vydán ke příležitosti 50. výročí představení Spider-Mana v komiksu.

Nemusíme se bavit o tom, že původní Spider-Man je prostě původní Spider-Man. Nechci tady nic srovnávat, ale i když je Andrew Garfield můj oblíbenec, ze všech tří filmů o Spider-Manovi se mi tento líbil nejméně. Ani Emma Stone mi do příběhu vůbec nezapadla. Abych řekla pravdu, nechtěla jsem tento snímek ani vidět, ale před posledním Spider-Manem s Tomem Hollandem jsem si řekla, že to zkusím. A můj dojem se potvrdil. Omlouvám se všem přítomným, ale já raději zůstanu u původního filmového příběhu.

Deadpool

Sci-fi komedie, kterou natočil začínající režisér Tim Miller. I tento snímek byl natočený podle stejnojmenné komiksové předlohy. Je to také osmý film ze série X-Men. Role Deadpoola se chopil zkušený Ryan Reynolds. Snímek měl premiéru 11. února 2016 a byl přístupný od 15 let. Film byl tak úspěšný, že tvůrci okamžitě oznámili zahájení práce na pokračování. Snímek Deadpool 2 má HBO GO v nabídce také.

Wade Wilson se živil jako nájemný zabiják. Ve svém oblíbeném baru potká svoji životní lásku – prostitutku Vanessu. Svatbu jim překazila rakovina plic, kterou lékaři zjistili Wadeovi. Naděje na uzdravení není skoro žádná. Wade potká agenta Smitha a ten mu nabídne možnost uzdravení, dokonce získání superschopností. Samozřejmě souhlasí a odejde od Vanessy. Jeho léčba se spíše podobá mučení. Celým procesem ho provází mutant Ajax a Angel Dust. U Wadea se nové schopnosti projeví až v poslední fázi výcviku. To přineslo i změnu jeho podoby. Po celém těle má jizvy a popáleniny. To ho rozzuří a založí velký požár. Dostane se z pout a začne se prát s Ajaxem. Ten ho nabodne na tyč a nechá jej v plamenech. Wade ale přežije a chce se vrátit zpět k Vanesse. Bojí se, že ho ona v takové podobě nebude chtít. Jde do svého baru za svým přítelem a řekne mu, co se stalo, a že chce najít a zabít Ajaxe. Vyrobí si kostým a vybere si jméno. Poté začne krvavá honba za Ajaxem.

Zajímavosti

  • Deadpool ve filmu odkazuje na další snímek Daredevil, když říká, že má červený kostým, aby padouši neviděli, že krvácí. To samé říkal Daredevil jako malý kluk svému otci, který má červený dres.
  • Deadpool jako jedna z mála postav ví, že se nachází v komiksu.
  • Ryan Reynolds si mohl po natáčení kostým Deadpoola nechat.

Ukažte mi někoho, kdo by Deadpoola neměl rád. Přesně takového superhrdinu Marvel potřeboval. Mezi tím vším zachraňováním planety občas neuškodí se pobavit se superhrdinou, který nebere všechno tak vážně. Vlastně skoro všechno – miluje svou ženu, jak by měl každý chlap.

Logan: Wolverine (Logan)

Superhrdinský film, který natočil režisér James Mangold podle komiksů o Wolverinovi. Kromě režiséra na scénáři spolupracovali také Scott Frank a Michael Green. Logan je desátým filmem ze série X-Men. V hlavních rolích se představili Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant a Dafne Keen. Snímek získal mnoho pozitivních ohlasů od kritiků, nominací a několik ocenění. Premiéra proběhla 2. března 2017.

X-Mani byli poraženi. Wolverine a Profesor X se ukryli před Nathanielem Essexem a jeho stoupenci, kteří hledají mutanty, aby je mohli zabít a vytvořit z nich zbraně. Logan ale začíná ztrácet svoji schopnost rychlé regenerace a Charles Xavier začíná stárnout a projevovat známky Alzheimera. Jednoho dne je najde malá dívka, která utekla ze zajetí. Snažili se z ní vytvořit superčlověka určeného k boji. Logan se o ní začne starat, protože mezi nimi vznikne zvláštní pouto.

Zajímavosti

  • Jedná se o první snímek natočený podle komiksu, který byl nominován na Oscara za adaptovaný scénář. Nominaci ale neproměnil
  • Herec Hugh Jackman uvedl, že příprava na tento film byla nejnáročnější ze všech filmů o Wolverinovi.
  • Tomu, že je tento příběh definitivně uzavřený, napovídá také chybějící potitulková scéna.

Epické a dramatické rozloučení s drsným superhrdinou. Toho si jsou také vědomi všichni herci, kteří ze sebe vydávají maximum. Rozhodně to není procházka růžovou zahradou pro malé děti. Smutné je už samotné podívání se na zlomeného Logana a starého Profesora X. Nominace na Oscara ale mluví sama za sebe a dokazuje, jak je tento film velkolepý.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze