Qualcomm vyvinul nový čip pro domácí asistenty. Budou díky němu ještě chytřejší

Qualcomm vyvinul nový čip pro domácí asistenty. Budou díky němu ještě chytřejší
  • Nový čipset se zaměří na lepší audio a porozumění v hlučném prostředí
  • Obsahuje samostatný zesilovač vyladěný pro malé reproduktory

Chytré reproduktory a další inteligentní asistenti se pomalu stávají součástí mnoha domácností, ale zkušenosti uživatelů bývají mnohdy rozpačité. Umělá inteligence nebývá mnohdy tak chytrá jak by měla a reproduktor má problémy porozumět, pokud jste v hlučnějším prostředí. Qualcomm na tyto dva neduhy nabízí řešení, a to v podobě nového čipsetu.

Ten nese označení QSC400 a jeho hlavním vylepšením je nabídnout rychlejší a přesnější odpovědi i v případě, že na něj mluvíte ve velmi hlučném prostředí. Návrh taky počítá s připojením 32kanálového Dolby Atmos a DTS:X audia. V konektivitě nalezneme nejenom Bluetooth a Wi-Fi, ale i standard Zigbee pro chytré domy a byty. Čipset rovněž obsahuje samostatný zesilovač, který je vyladěný speciálně pro malé reproduktory. Neznamená to, že z nich udělá hi-fi sestavu, ale hudební zážitek by to mělo přinést i tam, kde byste to vzhledem k rozměrům ani nečekali.

Zařízení také slibuje lepší spotřebu u přenosných zařízení, například při probouzení hlasem má energetická náročnost klesnout až pětadvacetkrát. Zatím však není jasné, kdy a v jakých zařízeních se QSC400 dočkáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze