Rakousko pobavil „útěk“ robotického vysavače z prodejny

Rakousko pobavil „útěk“ robotického vysavače z prodejny
Fotografie: Yoonjae Baik, unsplash.com
  • Vysavač využil chvíle, kdy se testují automatické dveře
  • Bez úhony putoval, než mu došla energie
  • Najít se jej podařilo díky sociálním sítím

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by to mohlo vypadat v případě, že se stroje vzbouří a začnou se vymezovat vůči lidem? Sci-fi obvykle sází na dramatické momenty, kdy si „Skynet uvědomí sám sebe“, načež následuje apokalyptické řádění. Daleko pravděpodobnější však je, že celý proces bude tak pozvolný a nenápadný, že si ho ani nevšimneme, případně jej nepochopíme. Jedním takovým příběhem pobavily noviny Heute celé Rakousko. V hlavní roli je nenápadný robotický vysavač Fluffy, který až do osudného rána bez problémů sloužil v jednom lahůdkářství. U toho si nejspíš všiml, že automatické posuvné dveře se vždy v sedm ráno na chvíli otevřou, aby tak otestovaly svoji funkčnost. Toho robot využil a zamířil na ulici.

Fluffy
Majitelka, vysavač a jeho zachránce.

Podcenil však, že jeho majitelka si rovněž rozumí s moderními technologiemi a vyhlásila pátrání pomocí Facebooku. Tam ji na správnou stopu pomohla nasměrovat maminka, jejíž dítko na vycházce vysavač velice pobavil. Stopy vedly k blízkému obchodu se stavebninami. Stačil jeden telefonát, aby se ukázalo, že mu před ním došly síly, respektive energie v akumulátorech. Jeden ze zaměstnanců jej pak v rámci úklidu uložil mezi elektroodpad. Patřičná nádoba ještě čekala na své vyvezení, a proto se robota podařilo zachránit.

Podle posledních informací přežil svoje dobrodružství bez úhony a navíc byl vybaven zařízením, které podobným problémům v budoucnu předejde. Zajímavé rovněž je, že svůj „výlet“ přestál bez úhony i navzdory silnému provozu v oblasti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze