Pohráli jsme si s robotickým pejskem Aibem od Sony. Je to sympaťák

Pohráli jsme si s robotickým pejskem Aibem od Sony. Je to sympaťák
  • Sony připravilo 2. generaci robotického psa jménem Aibo
  • Můžete jej hladit, učit povelům či nechat aportovat kost
  • Na svém těle má kamery, speciální senzory či dva OLED displeje

V Las Vegas nás upoutal stánek japonského Sony, na kterém získal hodně prostoru robotický pes Aibo. Konkrétně jde o 2. generaci tohoto elektronického mazlíčka, která je po všech stránkách pokročilejší. Poznáte to především na pohybech. Končetiny robotického zvířátka jsou mnohem pohyblivější a reakce vypadají mnohem přirozeněji.

Na těle pejska vás může upoutat například dvojice OLED displejů, která je důmyslně skryta ve formě očí. Na těle má pak Aibo nespočet citlivých senzorů, pomocí kterých reaguje na okolní podněty. Například jej tak můžete hladit po hlavě či hřbetu nebo drbat na bradě. Z výrazu Aiba brzy poznáte, jak moc se mu to líbí a jak je spokojený.

Na Aiba také můžete mluvit a postupem času jej učit různé povely. Například může chytat míček, aportovat kost, sednout si či lehnout. Je jen na vás, co se vám jej povede naučit. Na paměti jen vždy musíte mít, že robotický pejsek je na baterie a čas od času je nutné jej dobít. Při intenzivním hraní mu energie dojde přibližně po třech hodinách a musíte jej položit na nabíjecí podložku. Na spodní straně Aiba je totiž nabíjecí konektor. Jakmile Aiba vezmete do ruky, přepne do speciálního režimu, kdy se již nehýbe a máte možnost jej pohodlně přenést.

Sony Aibo se aktuálně dostal na trh v USA, kde jeho cena činí přibližně 60 tisíc korun s daní. Evropský trh na jeho uvedení prozatím čeká. Je však pravděpodobné, že se Aibo do Evropy podívá. Dočkat bychom se možná mohli i na českém trhu, tedy naznačuje to alespoň předběžné zařazení Aiba do nabídky CZC a Alzy, kde se předpokládá cena 45 tisíc Kč s daní.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
Mio
Vzhľadom na cenu teda nič moc. Na YouTube je mnoho videí, z ktorých je zrejmé, že psík má mnoho bugov
Sony Entertainment
Hracka za 60k ? LOL Davam mu den, maximalne dva (v rukou deti)....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze