Rozbíjejte prasátko! Elon Musk prozradil, kolik bude stát letenka na Mars

6
Rozbíjejte prasátko! Elon Musk prozradil, kolik bude stát letenka na Mars
  • Součástí ceny je také zpáteční letenka zdarma
  • Cena se bude odvíjet od objemu přepravovaných pasažérů
  • Během putování na Mars je prý poměrně vysoká pravděpodobnost úmrtí

Excentrický zakladatel společnosti SpaceX v minulosti již několikrát vyjádřil přesvědčení, že život na Marsu se stane realitou již během několika příštích desítek let. Kolik však bude stát takovýto výlet na rudou planetu, respektive kompletní přestěhování tam?

Odpověď na tuto otázku najdeme jako vždy na Twitteru, kde je Elon Musk velmi aktivní. Podle jeho názoru by měla přeprava stát méně než půl milionu dolarů (přibližně 11,5 milionu korun) a v budoucnu dokonce méně než sto tisíc dolarů, tedy přibližně 2,3 milionu korun. Cena se bude pochopitelně odvíjet od objemu takto přepravovaných pasažérů. Podle Muska by se měla stát přeprava na Mars natolik dostupnou, že si ji bude moci dovolit většina obyvatel vyspělých států.

Součástí nabídky je také zpáteční letenka zdarma. Otázkou však zůstává, jakou kvalitu života si budou moci noví obyvatelé rudé planety dopřát, pokud se do cíle vůbec dostanou. I sám Musk totiž v minulosti přiznal, že během putování ze Země na Mars existuje poměrně vysoká pravděpodobnost úmrtí. K tomu, aby se v budoucnu cesta na Mars stala finančně dostupnou, se však na tuto planetu nejprve vůbec musí lidská posádka dostat.

Diskuze ke článku
Jakub
Very dependent on volume, but I’m confident moving to Mars (return ticket is free) will one day cost less than $500k.. /přesný překlad/ Je to velmi závislé na objemu, ale jsem přesvědčen že přesun na Mars (zpáteční lístek je zdarma) bude jednoho dne stát méně než pět set tisíc dolarů.. :) To není úplně to co píšete..
Beka
Okupovat Mars je kravina...nic tam není a ti lidé jdou do záhuby...ovšem my se to nikdy nedozvíme neboť vše se zamete...proč se nezájímáme o to jak žít v souladu s naší zemí jak to hlásá jeden muž, který se tím zabývá...naše planeta má 70% nevyužitého prostoru - moře a oceány...města na moři a jídlo pěstované na moři aby lidé přežili...vždyť na Marsu není možné ani dýchat...proč lézt někam kde to nemá smysl a né se zajímat o naší planetu?tady jsme doma tak se starejme o svůj domov...
Dilan
Protože chtějí být zajímaví a nechtějí přijít o dotace a podle mě i peníze z "našich " daní atd. (ikdyž asi pan Musk nepotřebuje dotace, ale myslím, že vědecký tým co bude putovat , tak potřebuje.) Asi zjistili, že nemá cenu čistit plastový odpad z moří a oceánů a místo toho raději "zdemolují" další planetu :). Logické ne ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze