Samsung přináší nové chytré televize OLED i Micro LED s velkými úhlopříčkami

Samsung přináší nové chytré televize OLED i Micro LED s velkými úhlopříčkami
Fotografie: Samsung
  • Nové modely zamíří i do základní řady QLED televizorů
  • Samsung láká na úhlopříčky až 140"

Na lasvegaském veletrhu CES 2023 Samsung každoročně odhaluje nové produkty z řad chytrých televizí, ani letošní rok nebyl výjimkou. Výrobce se rozhodl vylepšit všechny své řady, tedy QLED, OLED i Micro LED modely.

QLED: vysoké rozlišení a lepší HDR

Nové QLED modely pro rok 2023 budou nabízeny ve 4K i vysokém 8K rozlišení. Kvalitu obrazu zajišťuje pokročilý neurální kvantový procesor Samsung, který podporuje televizor Quantum Mini s LED podsvícením a 14bitovým zpracováním. Nové modely mají rovněž využívat technologii hlubokého učení AI k analýze a aplikaci efektů vysokého dynamického rozsahu (HDR) v reálném čase na obsah se standardním dynamickým rozsahem (SDR).

Samsung Neo QLED 8K 2023

Micro LED a OLED: ve znamení obrů

V řadě chytrých televizí Micro LED by si měl letos vybrat skutečně každý, protože je jihokorejský výrobce hodlá nabízet v úhlopříčkách od 50 do 140". Poznávacím znamením budou také takřka nulové rámečky, díky čemuž je zážitek z konzumace jakéhokoliv obsahu mnohem působivější.

Samsung televize

Opomenuty nejsou ani OLED televize, které mají být v roce 2023 nabízeny v úhlopříčkách 55, 65 a 77". Novinkou je zaměření na hráče, neboť můžete počítat se 144Hz obnovovací frekvencí. Vůbec prvně pak jsou Samsung OLED televize vybaveny certifikací AMD FreeSync Premium Pro zajišťující lepší herní zážitek.

Hraní na televizi

Samsung také zdůraznil, že loni spuštěná služba Gaming Hub přináší uživatelům přístup k tisícům oblíbených her od partnerů, jako jsou Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Amazon Luna a Utomik, bez nutnosti stahování, limitů úložiště nebo konzolí. Vždy stačí jen zapnout televizi, spárovat ovladač a začít hrát. Službu Gaming Hub jsme již měli možnost vyzkoušet loni v kombinaci s Xbox Game Pass Ultimate.

Samsung
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze