Samsung přinese novou úroveň kompatibility v rámci chytré domácnosti

Samsung přinese novou úroveň kompatibility v rámci chytré domácnosti
Fotografie: Martin Fajmon, fZone.cz
  • Samsung představil pomyslnou centrálu chytré domácnosti s označením SmartThings Matter
  • Prohloubil také spolupráci s Philips Hue

Samsung byl jednou z prvních značek, které přijaly standard Matter, jenž umožňuje skutečně bohaté možnosti propojení jednotlivých prvků v rámci chytré domácnosti. Nyní v průběhu veletrhu CES 2023 představil SmartThings Matter – centrálu chytré domácnosti, která dokáže stisknutím tlačítka snadno změnit její fungování a zároveň funguje jako bezdrátová nabíječka.

Zaměření na propojení zařízení se projevilo také na představení nových partnerství, včetně oznámení rozšířené spolupráce se systémem Philips Hue. Jasper Vervoort, senior viceprezident a generální ředitel Philips Hue, mluvil o novém způsobu synchronizace obsahu televizorů Samsung s osvětlením Philips Hue prostřednictvím aplikace Philips Hue Sync TV, kterou lze stáhnout z obchodu s aplikacemi v chytrých televizorech Samsung. Jedná se přitom o první řešení synchronizace osvětlení a obsahu na televizorech Samsung bez použití dodatečného hardwaru.

Samsung zvyšuje také úroveň zabezpečení zařízení připravovaným řešením Samsung Knox Matrix, které bude pohodlně a bezpečně synchronizovat přihlašovací údaje napříč zařízeními a zároveň chránit citlivé informace prostřednictvím vícevrstvého vzájemného monitorování podporovaného privátní blockchainovou technologií.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze