Samsung v New Yorku odhalil nové QLED televizory, které splynou s interiérem

Samsung v New Yorku odhalil nové QLED televizory, které splynou s interiérem
  • Samsung v rámci akce First Look New York představil novou modelovou řadu svých televizorů
  • V těch dominují nové QLED televizory se speciálním režimem Ambient, díky kterému se chytré televize stanou doslova součástí interiéru
  • Potěší také rychlejší prvotní párování s vaší domácí Wi-Fi sítí a podpora aplikace Bixby

Společnost Samsung dnes v New Yorku představila svou modelovou řadu televizorů pro rok 2018 v rámci akce First Look New York. Kromě nových QLED televizorů se odhalily i rozšířené modelové řady televizorů UHD, Premium UHD a velkoformátových televizorů.

K nejzajímavějším novinkám patří režim Ambient, který nabízí přidanou hodnotu v době, kdy zákazníci televizor nesledují, díky čemuž se z televizoru v režimu Ambient stává skutečné domácí informační centrum. Režim Ambient přes mobilní aplikaci rozpozná barvu a vzor zdi, na které je televizor nainstalován, a dokáže obrazovku přizpůsobit dekoru interiéru, čímž vznikne elegantní, zdánlivě průhledná obrazovka. Zákazníci tak na vypnutém televizoru již neuvidí jen prázdnou černou obrazovku. Televizor také dokáže rozpoznat přítomnost člověka díky integrovanému pohybovému senzoru, což umožňuje aktivovat obsah na obrazovce a zase ho vypnout, když z místnosti všichni odejdou. Do budoucna budou v režimu Ambient dostupné i informace z oblasti počasí, dopravy atd.

Samsung Q9F

Samsung zapracoval také na rychlejším párování skrze Wi-Fi, roli inteligentního pomocníka zastoupí aplikace Bixby, kterou známe ze smartphonů značky Samsung. Všechny milovníky čistého designu potěší i speciální kabel One Invisible Connection, který veškeré smotky kabelů (napájení, přenos obrazu i dat) sloučí do jediného.

Naší řadou televizorů na rok 2018 měníme definici vizuálního zobrazování,“ prohlásil Han Jong-hee. „Nová řada televizorů QLED je navržena tak, aby spotřebitele kdekoli na světě zcela pohltila a zlepšila jejich každodenní život. Televizory jsou zároveň neuvěřitelně snadno ovladatelné a poskytují uživatelům ty nejkrásnější divácké zážitky.“

One Invisible Connection
Kabel One Invisible Connection sloučí nevzhledné klubko do jednoho kabelu

Modelová řada televizorů Samsung pro rok 2018 zahrnuje více než 11 modelů televizorů napříč kategoriemi QLED, Premium UHD, UHD a velkoformátových televizorů v různých velikostech. Součástí modelové řady pro rok 2018 jsou televizory s plochou i prohnutou obrazovkou.

  • Televizory QLED: Řada televizorů QLED na rok 2018 zahrnuje modely Q9F (65", 75", 88"), Q8F (55", 65", 75"), Q7C (55", 65"), Q7F (55", 65", 75") a Q6F (49", 55", 65", 75", 82"). Televizory QLED se mohou pochlubit vylepšeným podáním barev a kontrastu, kompatibilitou s technologií HDR10+, 100% objemem barev, úrovní jasu až 2 000 nitů, režimem Ambient, univerzálním dálkovým ovládáním One Remote Control a jediným kabelem One Invisible Connection. Kabel One Invisible Connection lze použít pouze u modelů řady Q7 a vyšších.
  • Premium UHD: Modely řady Premium UHD pro rok 2018 zahrnují přístroje NU8500 a NU8000. Televizory Premium UHD nabízejí například křišťálově čisté podání barev, kompatibilitu s technologií HDR10+, úroveň jasu 1 000 nitů, skryté uložení kabelů. vylepšené chytré funkce a univerzální dálkový ovladač One Remote Control
  • velkoformátové televizory: Modely jako Q6FN, NU8000, Q7F a Q9F patří do kategorie velkoformátových televizorů, které nabízejí obrazovku s úhlopříčkou nejméně 75 palců. Tyto modely jsou odpovědí na poptávku spotřebitelů po velkoformátových televizorech

K prezidentovi Hanovi se na pódiu připojili vedoucí pracovníci partnerských společností Xbox a The New York Times, kteří diskutovali o nových přínosech nejmodernějších televizorů QLED pro spotřebitele. Mike Nichols, viceprezident divize Xbox společnosti Microsoft, hovořil o společné snaze podpořit prostřednictvím partnerství se společností Samsung růst v ekosystému herního obsahu.

Novinky pro rok 2018: Samsung Q7F a Q8C

Řada televizorů QLED pro rok 2018 bude v České republice postupně k dispozici od dubna, ceny ještě nebyly oficiálně stanoveny.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze