Seriály Marvel Cinematic Universe

To nejlepší z Disney+
Seriály Marvel Cinematic Universe
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Naposledy jsme se podívali na seriály určené nejmladším divákům
  • Dnes se podíváme na seriály z Marvel Cinematic Universe
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Mnoho fanoušků z Česka se stramovací platformy Disney+ nemohlo dočkat hlavně kvůli seriálům doplňujícím mnoho slavných filmových příběhů. A na ty se teď postupně zaměříme. Nemůžeme začít ničím jiným než výběrem seriálů z Marvel Cinematic Universe.

Loki

Americký seriál, který vytvořil Michael Waldron, jenž se podílel na práci i na dalších příbězích z dílny Marvel. Loki je natočený na motivy příběhů z komiksů vydavatelství Marvel Comics. První díl byl na Disney+ uveden 9. června 2021. První série má šest dílů. V hlavních rolích hrají Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Owen Wilson a další. Na příští rok je naplánovaná premiéru druhé řady.

Příběh nás vrací zpět do událostí během Avengers: Endgame, kdy Loki během bitvy o New York ukradne Tesseract. Cestování časem se mu ale nevyplatilo. Je převeden do byrokratické organizace Time Variance Authority (TVA). Organizace se nachází mimo čas a prostor. Má za úkol sledovat časovou osu a případná vybočení z ní. Loki právě z této osy vybočil. Má dvě možnosti – buď bude vymazán, nebo organizaci pomůže časovou osu opravit a zastavit další možná nebezpečí. To ale Loki ještě neví, že potká své alternativní já, které mu začne být bližší víc, než si kdy v životě dokázal představit.

Zajímavosti

  • Představitelka Sylvie, Sophia Di Martino, šla na casting, když byla poprvé těhotná. Natáčení první série proběhlo bez zpoždění. Práce na druhé sérii se však musely kvůli jejímu druhému těhotenství posunout.
  • V době vydání Lokiho a dalších seriálů Marvel měl Loki největší sledovanost.
  • Celý příběh se odehrává v 70. letech 20. století.

Loki je velmi poutavý seriál se zajímavým příběhem. Poznali jsme další velmi zajímavý svět. Tom Hiddleston a Owen Wilson jsou vynikající herci. Není lepšího Lokiho než Toma Hiddlestona. Owen Wilson je velkým překvapením. Role je pro něj jako stvořená. Největším překvapením však byla záporná postava, která pro Lokiho znamená mnohé. Už teď se těšíme na pokračování.

Ms. Marvel

Jedním z nejnovějších seriálů je Ms. Marvel, jehož tvůrkyní je Bisha K. Ali. I Ms. Marvel je natočená podle komiksů z Marvel Comics. V hlavních rolích se představili Iman Vellaniová, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh, Laurel Marsden a Azhar Usman. Seriál měl na Disney+ premiéru 8. června 2022. První řada má šest dílů.

Příběh nás zavede do života Kamaly Khan, dospívající muslimky, která žije v New Jersey. Kamala je velká fanynka superhrdinů a autorka fan-fiction. Její fantazie nemá hranice. Nejvíce obdivuje Captain Marvel. Kvůli tomu všemu úplně dobře nezapadá ve škole ani doma. Chystá se na festival superhrdinů, díky kterému úplnou náhodou zjistí, že i ona má superschopnosti. Postupně se je naučí ovládat a možná také najde společnost, do které zapadne.

Zajímavosti

  • Je to poprvé, kdy Marvel do hlavní role obsadil herce bez hereckých zkušeností.
  • Jedná se o čtvrtou superhrdinku, která nese jméno Ms. Marvel.
  • Iman Vellani je první hranou muslimskou superhrdinkou Marvelu.

Seriál Ms. Marvel je spíše určený pro dospívající. Příběhem zaujme spíše mladší diváky. Tvůrci popustili uzdu fantazii a vyladili vizuál do nejmenších detailů. A kdo by řekl, že se jedná o první hereckou zkušenost hlavní představitelky Iman Vellani? My tedy ne, herecké role se zhostila opravdu skvěle.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Moon Knight

Moon Knight je další seriál podle komiksů Marvel Comics. Seriál vytvořili Jeremy Slater a Doug Moench. Natáčení probíhalo v Budapešti. V hlavní roli se představil Oscar Isaac. Premiéra proběhla na Disney+ 30. března 2022.

Steven Grant je prodavačem suvenýrů v muzeu. Více než suvenýry ho ale zajímají vystavené předměty v muzeu. Ví o nich všechno. Jeho šéfka mu ale ráda připomíná, že není průvodce, ale pouhý prodavač. Je plachý a bojácný. Navíc trpí výpadky paměti, náměsíčností a jeho sny mu občas připadají živější, než je normální. Netrvá to dlouho a zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a své tělo sdílí s vojákem Marcem Spectorem. Ze začátku se snaží Marcovi odolávat a do svého tělo ho nepouštět, když mu jde ale o život a jedinou možnou záchranou je právě Marc, dovolí mu vstoupit do jeho těla. Marc navíc střeží velké tajemství staroegyptských bohů. K jeho a Stevenově smůle je kvůli velkému tajemství sleduje stále více nepřátel.

Zajímavosti

  • Ani jedna scéna nebyla natočena v Egyptě.
  • Jedná se o první seriál Marvel, ve kterém se nesetkáme s již známými superhrdiny.
  • Oscar Isaac si zahrál ve filmech Marvel již dříve, například ve filmu X-Men: Apokalypsa.

Moon Knight je úplně jiný superhrdina, než jsme zvyklí. Oscar Isaac do role perfektně zapadnul. Pravděpodobně se tento příběh svojí odlišností nebude líbit všem, ale své fanoušky si najde.

WandaVision

Jedním z nejúspěšnějších seriálů Marvel je WandaVision, který vytvořila Jac Schaefferová. V hlavních rolích hrají Elizabeth Olsen a Paul Bettany. Seriál byl na Disney+ uveden 15. ledna 2021. První série má devět dílů. Hlavní představitelé byli nominováni na Zlaté glóby za nejlepší herečku a nejlepšího herce.

Po událostech z filmu Avengers: Endgame se Wanda a Vision usadí v rodinném domě v malebném městečku Westview v New Jersey. Vision chodí do práce a Wanda se stará o domácnost. Sousedé v městečku jsou ale velmi zvědaví, a tak se oba musí hodně snažit, aby skryli svoje superschopnosti. Wanda si postupem času začne vytvářet svoji vlastní realitu. Nic okolo ní není skutečné – ani děti, ani samotný Vision.

Zajímavosti

  • Některé scény byly natočené před živým publikem. Lidé, kteří se natáčení zúčastnili, poté podepsali smlouvu o mlčenlivosti.
  • V seriálu se měl objevit také Doctor Strange. Tvůrci si jeho účast na natáčení nakonec rozmysleli.
  • Úspěšnost seriálu dokazuje mimo jiné to, že po vydání sedmého dílu spadl kvůli vysoké sledovanosti server streamovací platformy.

Opravdu skvělý a nápaditý seriál. Asi jen málokdy čekal takové zpracování. A právě to je skvělé. Vidíme konečně něco jiného a nového. Oba hlavní představitelé do svých rolí dali mnoho. Nesmíme zapomenout zmínit, jak moc se seriál zajímá o téma rodinných hodnot. Možná vás první díl úplně nenadchne, ale rozhodně stojí za to mu dát šanci.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze