Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Disney+
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na Disney+
  • Nejsledovanějším filmem je nyní Avatar: The Way of Water
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy Disney+. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy?

Nejsledovanější filmy

Avatar: The Way of Water


Snímek Avatar: The Way of Water přišel do kin 13 let po premiéře prvního dílu. Stejně jako první díl ho natočil režisér James Cameron. V hlavních rolích můžeme vidět známé tváře i nováčky, nechybí Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet a Cliff Curtis. Avatar 2 byl nominován na mnoho cen a několik jich také získal, například Oscara za Nejlepší vizuální efekty. Premiéry proběhla 15. prosince 2022.

Děj filmu se z pralesa přesune na další kouzelné místo Pandory – do podmořského světa. Jake Sully se svou rodinou musí opustit domov a najít si nový. Společně musí najít nové útočiště, protože se po deseti letech vrátili na Pandoru lidé, kteří touží po pomstě.

Mně se druhý díl líbí daleko více než první. Podmořský svět je velice krásně zpracovaný. Děj mi přijde napínavější a chytlavější než u prvního dílu. Už jsem Avatar 2 viděla dvakrát a klidně bych si ho pustila znovu.

Avatar: The Way of Water

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Moana)


Animovaná pohádka, kterou natočili Ron Clements a John Musker, kteří s dalšími také pracovali na scénáři. Jedná se o 56. animovaný snímek od Disney. Své hlasy v originálním znění postavám propůjčili Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger a Alan Tudyk. Film získal velice kladné hodnocení od diváků i kritiků. Byl také nominován na mnoho cen a několik jich i získal. Premiéra v Česku proběhla 24. listopadu 2016.

Legenda praví, že polobůh a měňavec Maui ukradl srdce bohyni života a rostlin Te Fiti. Chtěl mít srdce jen pro sebe, díky tomu získá moc tvořit. Nebyl ale jediný, kdo po tomto srdci toužil. Když už si myslel, že je srdce jeho, postavil se mu do cesty démon lávy Te Ka. Maui ztratil srdce i svůj magický hák, díky kterému se mohl proměňovat, a nikdo ho už nikdy neviděl. Jednou bude muset někdo vyplout za útes, najít srdce a Te Fiti ho vrátit. Malá Vaiana tyto legendy miluje a věří jim, náčelník ale zakázal komukoliv plout za útes. Ona ale tento zákaz porušila a vydala se do neznáma, aby srdce Te Fiti vrátila. Na své cestě se setká s polobohem Mauim a společně se vydávají na dobrodružnou cestu.

Další krásná pohádka Disney. Exotické barevné prostředí filmu je zase něco nového. Příběh zaujme nejen mladší diváky. Dva hlavní hrdinové celého příběhu svými hláškami pobaví i dospělé.

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Moana)

Ant-Man a Wasp: Quantumania (Ant-Man and the Wasp: Quantumania)


Jednu z nejnovějších marvelovek natočil režisér Peyton Reed. Scénář napsal Jeff Loveness. V hlavních rolích hrají Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Jonathan Majors a další. Jedná se o první film z páté fáze Marvel Cinematic Universe. Premiéra proběhla 6. února 2023.

Superhrdinští parťáci Scott Lang a Hope Van Dyneová pokračují v dobrodružství jako Ant-Man a Wasp. Společně s Hopeinými rodiči Pymem a Janet Van Dyneovou a Scottovou dcerou Cassie prozkoumávají kvantovou říši, setkávají se s podivnými tvory a vydávají se za dobrodružstvím, které je posune za hranice toho, co považovali za možné.

Podle mého názoru se jedná o jeden z slabších příběhů MCU. Sice je říše kvant velice zajímavá, příběhově mi ale film nedal vůbec nic. Uvidíme, zda bude tato linka důležitá v budoucnu ke spojení příběhů filmů MCU.

Ant-Man a Wasp: Quantumania (Ant-Man and the Wasp: Quantumania)

Nejsledovanější seriály

Simpsonovi (The Simpsons)


Americký animovaný seriál, který vytvořili James L. Brooks, Matt Groening a Sam Simon. Seriál se začal vysílat na stanici Fox 17. prosince 1989. Do Česka však přišel až o několik let později, konkrétně 8. ledna 1993. Simpsonovi získali několik ocenění, nejzajímavějším je umístění Barta Simpsona v žebříčku padesáti nejvlivnějších osobností v zábavním průmyslu. Byl jedinou fiktivní postavou, která se do tohoto žebříčku dostala. Žlutá rodinka má také svoji hvězdu slávy na hollywoodském chodníku slávy.

Seriál nás zavede do městečka Springfield, kde v převážné většině žije střední třída. Hlavními postavami v seriálu je rodina Simpsonových skládající se z líného Homera, pečlivé Marge, lotra Barta, chytré Lízy a malé Maggie. Tvůrci v seriálu se nebojí i drsným humorem probírat témata, která řeší nejen každá americká rodina.

Simpsonovi si první místo mezi nejsledovanějšími seriály drží od začátku letošního roku. A není se čemu divit, baví všechny generace – od dospívajících až po seniory. Uvidíme, zda je v budoucnu nějaký seriál překoná.

Simpsonovi (The Simpsons)

Tajná invaze (Secret Invasion)


Americký seriál natočený na motivy stejnojmenného komiksu od Marvel Comics. Seriál vytvořil Kyle Bradstreet, který napsal také scénář, a natočili ho režiséři Thomas Bezucha a Ali Selim. Hlavní role si zahrají Samuel L. Jackson jako Nick Fury a Ben Mendelsohn jako Talos. V seriálu také hrají Emilia Clarke, Cobie Smulders, Olivia Colman a další. Prví série obsahuje 6 epizod. První díl na Disney+ vyšel 21. června 2023.

Agent Nick Fury se dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, kterou provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi ně patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo.

První díl je takový startovací, ale rozhodně zajímavý. Rozhodně mám v plánu sledovat dál.

Tajná invaze (Secret Invasion)

Jak jsem poznal vaši matku (How I Met Your Mother)


Americký sitcom, který vytvořili Carter Bays a Craig Thomas. Tvůrci se nechali inspirovat jejich vlastním životem v New Yorku. Poprvé byl seriál vysílán na kanále CBS v letech 2005 až 2014. V Česku se začal vysílat v roce 2009 na stanici Prima Cool. Celkem bylo odvysíláno 208 dílů rozdělených do devíti řad. V hlavních rolích se představili Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris a Alyson Hannigan. Seriál sklidil pozitivní ohlasy od kritiků i diváků. Získal devět cen Emmy.

Příběh začíná v roce 2030, kdy se Ted Mosby (Josh Radnor) rozhodne, že bude svým dětem vyprávět příběh o tom, jak poznal jejich matku. Následně se vyprávění přesune do roku 2005, kdy je Ted mladý svobodný architekt, který žije v New Yorku v jednom bytě společně se dvěma dalšími přáteli – s právníkem Marshallem Eriksenem (Jason Segel) a s učitelkou v mateřské školce Lily Aldrinovou (Alyson Hannigan), kteří se po mnoha letech vztahu zasnoubí.

Zásnuby Lily a Marshalla přiměly Teda přemýšlet nad svým životem a rozhodl se najít si lásku. Náhodou se hned poté seznámí s televizní reportérkou Robin Scherbatskou (Cobie Smulders), která je původem z Kanady. Hned se do ní zamiluje a lásku jí vyzná. Robin ale vztah nehledá, ale nabídne Tedovi alespoň přátelství. Tedovým nejlepším kamarádem, jak si sám říká, je Barney Stinson (Neil Patrick Harris), který se velmi zajímá o ženy. Tedovo hledání pokračuje. Potká mnoho dalších žen, se kterými zažije zábavné, ale i smutné chvíle. Během toho společně se svými kamarády řeší nástrahy každodenního života. Užijí si ale i spoustu zábavy. Až nakonec tu pravou najde.

Tento seriál snad ani nejde nemilovat. Možná snad na úplném konci tvůrci diváky trochu zklamali. Ale vše nemůže končit tak, jak bychom chtěli.

Jak jsem poznal vaši matku (How I Met Your Mother)
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze