To nejlepší z veletrhu CES 2019 v Las Vegas

To nejlepší z veletrhu CES 2019 v Las Vegas
  • Z letošního veletrhu CES 2019 jsme vám zprostředkovali nespočet zajímavých článků i videí přímo z místa a nyní si shrneme to nejzajímavější
  • Nejprve se zastavíme u virtuální reality, potom vyzkoušíme minipivovar na kapsle a vyvenčíme robotické štěně a nakonec zapneme rolovací televizi od LG

O tom, že byl letošní veletrh CES 2019 doslova napěchovaný zajímavými technologickými novinkami, rozhodně nemůže být pochyb. Naštěstí jsme se jako každoročně veletrhu zúčastnili a pravidelně vás zásobovali novinkami ve formě článků i videí, a to nejen zde na fZone.cz, ale také na mobilenet.cz a fDrive.cz. Pokud jste nás nemohli po celou dobu sledovat, je tento článek přímo pro vás. Shrneme v něm totiž to nejzajímavější, co bylo na veletrhu v Las Vegas k vidění.

A jak bude naše exkurze probíhat? Nejprve nahlédneme do světa virtuální reality, kde nás zaujaly inovované brýle pro virtuální realitu od renomované společnosti HTC nebo možnost virtuálního tréninku hokeje. Těm, kteří hokej sledují raději zpovzdálí, by mohla přijít vhod krásně vychlazená sklenice piva z nového minipivovaru na kapsle od LG. Jenže povinnosti nepočkají, zvlášť pokud máte doma čtyřnohého miláčka, který vyžaduje pozornost, jakým robotický společník Aibo rozhodně je. Po krátké hře a vyvenčení se však již zase můžeme dát obrazně řečeno nohy na stůl. Nepokládejte si je však na kouzelnou krabičku, která může na první pohled vypadat jako designový nábytek, ale ve skutečnosti se v ní nachází první rolovatelná televizní obrazovka na světě.

HTC Vive Pro Eye

HTC na veletrhu předvedlo hned několik novinek ze světa virtuální reality. Kromě spuštění služby Viveport Infinity, což je vůbec první neomezené předplatné pro virtuální realitu, nás zaujaly hlavně brýle Vive Pro Eye. Ty jsou totiž prvními brýlemi pro virtuální realitu, které sledují pohyb vašich očí. A my jsme si je mohli na vlastní kůži (a oči) vyzkoušet.

Možná si říkáte, nač by měly brýle sledovat, kam se zrovna díváte. Odpověď je však poměrně jednoduchá – pomocí „trackování“ očí lze snížit nároky na výkon tím, že se hra v nejvyšší kvalitě renderuje jen v místě, kam zrovna hledíte. Brýle mohou být využity i pro profesionální tréninkové systémy pro piloty. Tracking očí však může přinést výhodu i hendikepovaným, kteří se uvnitř virtuální reality nemohou hýbat jiným způsobem.

Sense Arena

U virtuální reality se však dnes ještě jednou zastavíme. Pokud vás alespoň trochu baví hokej a jste hrdí na to, jaké má český hokej jméno ve světe, jistě vás potěší, že se tvůrci českého projektu Sense Arena dostali na veletrh CES. Představili zde virtuální hokejové kolbiště, na kterém mohou hokejové týmy vypilovat své herní dovednosti.

Již nyní se těší Sense Arena veliké oblibě a nespočet hokejových klubů projevilo zájem nebo systém již nyní využívají. V budoucnu bychom se měli dočkat i domácí varianty, která bude vyžadovat prostor o velikosti alespoň 3,5 × 3,5 metrů.

LG HomeBrew

Nyní, když je hra za námi, si mohou milovníci piva zaslouženě dopřát alespoň doušek zlatavého moku. Nově si však do obchodu nepoběží pro lahev, plechovku či snad soudek, ale pouhou kapsli. Ano, čtete správně. LG se nechalo inspirovat populárními kapslemi k přípravě kávy a připravilo svůj vlastní pivovar, se kterým si připravíte hned pět druhů piva: IPA, APA, English Stout, pšeničné a pivo plzeňského typu. Tak co, dostali jste chuť?

LG HomeBrew

Zařízení se postará o celý proces výroby piva a kromě kapslí a vody již nic dalšího nepotřebuje. Jedinou vadou na kráse tak může být pouze fakt, že cena a dostupnost v Evropě a Česku zatím nebyly oznámeny. Co myslíte, stane se tento „minipivovar“ novým prodejním hitem?

Sony Aibo

Život, to nejsou jen požitky, ale také povinnosti. Jednou takovou, přestože milou, může být i péče o domácího mazlíčka. Pokud z nějakého důvodu nemůžete mít toho opravdového, čeká na vás ve svém kartonovém domečku robotický společník Aibo.

Jedná se již o druhou generaci tohoto elektronického mazlíčka, která je značně pohyblivější než předchůdce. Na těle má několik plošek se senzory, díky kterým vycítí, když ho hladíte, a adekvátně zareaguje. Má pohyblivý ocas, OLED displeje na místě očí i pohyblivá ouška, štěká a v čumáku ukrývá kameru. Zkrátka pes, jak má být. A že se jedná o opravdu vytříbené plemeno i s rodokmenem potvrzuje i cena pohybující se kolem 60 tisíc korun.

Rolující televize LG

Aiba jsme již vyvenčili a nyní se můžeme vrátit do pohodlí obýváku, ponořit se do sedačky a dát si nohy na stůl. Nikoliv však na „kouzelnou skříňku“ od LG, ze které se jako mávnutím proutku může stát až 65palcová OLED obrazovka.

LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9)

Obrazovku můžete vysunout do několika různých úrovní, nebo ji naopak nechat kompletně „zmizet“. Potěší rovněž kvalitní audiosystém Dolby Atmos s výkonem 100 W či podpora AirPlay 2 od Applu.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze