Sony údajně přeci jen pracuje na nástupci přenosné konzole Vita

Sony údajně přeci jen pracuje na nástupci přenosné konzole Vita
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Konzole by mohla dorazit spolu s PlayStationem 6
  • Podle dostupných informací by měla podporovat hry z PlayStationu 4 a PlayStationu 5

Ačkoliv se herní konzole PlayStation 5 těší velké popularitě a Sony představilo i alternativní přenosnou herní konzoli PlayStation Portal, kterou jsme na fzone.cz otestovali, mnozí hráči by stále ocenili regulérního nástupce PSP či PlayStationu Vita. Právě ty potěší nejnovější zvěsti youtubera s přezdívkou MooresLawIsDead (MLID), podle něhož se na takovémto zařízení momentálně pracuje.

Nástupce PlayStationu Vita, který dorazí s PlayStationem 6

Pokud dáme na informace zmíněného youtubera, který sám upozorňuje na to, že v tuto chvíli ještě rozhodně není nic 100% jisté, dočkáme se údajně nástupce PlayStationu Vita, na kterém Sony pracuje se společností AMD. Tato herní konzole by měla podporovat hry z PlayStationu 4 i PlayStationu 5. Hardware této konzole by však zároveň měl být o něco méně výkonný než ten z PlayStationu 5, a tak by na něm nemusely fungovat všechny hry. Proto by bylo vyžadováno testování jednotlivých titulů. Ve hře je podle youtubera rovněž možnost, že by konzole dorazila až s PlayStationem 6. Vývoj je teprve v počátcích a konzole by se měla objevit na trhu nejdříve za 2 roky, přičemž ale zatím nebylo interně schváleno, že bude vůbec uvedena.

Z dalších „úniků“ youtuber zmínil PlayStation 5 Pro, který by mělo pohánět 4nm osmijádrové CPU Zen 2, 16GB RAM typu GDDR6 s rychlostí 18 Gb/s a 256bitovým řadičem. Zaměstnanci AMD údajně počítají s launchem během vánočního období 2024. Údajně také Microsoft plánoval Xbox Series Elite, tedy obdobu PlayStationu 5 Pro, vývoj byl však již v rané fází pozastaven.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze