Společnost Virgin Galactic prodala další letenky do vesmíru

Společnost Virgin Galactic prodala další letenky do vesmíru
Fotografie: Virgin Galactic
  • Společnost prodala dalších 100 letenek
  • Aktuální cena je výrazně vyšší než v předchozích letech
  • Společnost pracuje na letadle, které vzlétne vodorovně

Společnost Virgin Galactic prodala od loňského léta, kdy proběhl let se zakladatelem Richardem Brandsonem, dalších přibližně 100 letenek. Cena jedné letenky se přitom pohybuje okolo 10 milionů korun (450 000 USD). Komerční lety by měly začít koncem roku 2022, jak uvedla společnost.

Aktuálně se letenky prodávají za dvojnásobek toho, co zaplatili zákazníci v letech 2005 až 2014, kterých bylo asi 600. Celkem se tedy prodalo 700 lístků. Proběhla také online aukce na úplně první sedadlo, které se prodalo za 28 milionů dolarů. Vítěz aukce však let odložil, uvádí Global Times. „Vstupujeme do období rozšiřování vozového parku s jasným plánem pro zvýšení odolnosti, spolehlivosti a předvídatelnosti našich letadel v rámci příprav na komerční služby v příštím roce. Poptávka po cestování do vesmíru je silná a my jsme prodávali místa rychleji, než jsme očekávali,“ uvedl generální ředitel firmy Michael Colglazier ve svém prohlášení.

Na rozdíl od Blue Origin a SpaceX nasadí Virgin Galactic masivní nosné letadlo, které vzlétne vodorovně a jakmile nabere výšku, shodí menší letoun, který se vznese do vesmíru.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze