Světová zdravotnická organizace svolává nouzový výbor dříve než obvykle

Světová zdravotnická organizace svolává nouzový výbor dříve než obvykle
Fotografie: unsplash.com
  • Výbor se schází dříve kvůli novým mutacím koronaviru
  • Obvykle se schází jednou za čtvrt roku
  • Jedním z důvodů je i to, že Japonsko objevilo další nový kmen viru

Server timesofindia.com vydal zprávu o tom, že se nouzový výbor WHO sejde o dva týdny dříve než obvykle, aby projednal nové mutace koronaviru z Jižní Afriky a Velké Británie, které se velice rychle rozšířily do více než 50 zemí světa.

Tyto nové kmeny viru jsou nakažlivější než kmen, který se objevil na začátku loňského roku. Kvůli rychlému šíření mnoho zemí stále zpřísňuje opatření.


Výbor se obvykle schází jednou za čtvrt roku, ale Světová zdravotnická organizace uvedla, že generální ředitel svolal schůzi dříve, aby zvážili problémy, které mohou nastat a popřípadě navrhli možná řešení.

Nabízí se otázka, zda jsou vakcíny účinné proti novým mutacím. Kdyby nebyly, ztrácí se naděje, že by svět mohl zase přejít do normálu. Některé farmaceutické firmy už ale potvrdily, že jejich vakcína je účinná i proti těmto kmenům koronaviru. V neděli Japonsko oznámilo objevení dalšího nového kmenu koronaviru u brazilských cestujících ze státu Amazonas na letišti v Tokiu. Podle WHO je nyní tato mutace zkoumána.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze