Tato osoba neexistuje!

2
Tato osoba neexistuje!
  • Umělá inteligence už krom obličejů dokáže generovat i celé postavy
  • Katalogy oděvních společností budou plné fiktivních osob

Již v červnu 2018 se japonská technologická firma Datagrid snažila vygenerovat obraz fiktivní osoby. Tehdy se ale jednalo jen o oblast obličeje. Nyní se však ve své tiskové zprávě chlubí, že dovede vytvářet fotorealistické postavy včetně oblečení, obličeje a vlasů ve vysokém rozlišení 1 024 × 1 024. Chcete-li si vygenerovat obličej svého neznámého, navštivte web thispersondoesnotexist.com.

Datagrid pracuje s GAN – generative adversial network. Jedná se o generativní kompetitivní síť, která pracuje na bázi soutěže mezi dvěma neuronovými sítěmi. První síť se snaží vytvářet obrázky co nejvíce podobné těm, které dostala jako materiál k naučení. Druha síť se snaží rozpoznat, které obrázky jsou původní a které vytvořila síť první. Vzájemně takto soupeří a tím se obě postupně zdokonalují.

GAN – generative adversial network

Datagrid se snaží zaujmout oděvní společnosti a reklamní agentury. Vidina ušetření peněz na modelech a pronájmech je pro ně velice lákává. Stejně tak lákavá může být ale i pro zájemce o jakoukoliv manipulaci digitální reality.


Pokaždé, když píši o tom, co dovede AI, vzpomenu si na výše uvedený tweet Elona Muska z roku 2017, ve kterém říká, že bychom se umělé inteligence měli bát mnohem více než Severní Koreje. Zanedlouho se totiž dostaneme do situace, kdy fake news nabydou úplně nových rozměrů.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak že bude katalog plný fiktivních modelek, to mě nechává celkem v klidu, ale až bude Facebook a jiné socky plné "lidí" s jasně vyhraněnými názory...
karel
Tak už začínám tušit jak "dostali spřátelené tajné služby" pomocí "videa" před volbami "pravicového" Rakouského politika.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze