Televize místo mistrovské malby. Samsung představil druhou generaci Frame TV

Televize místo mistrovské malby. Samsung představil druhou generaci Frame TV
  • Samsung představil 2. generaci speciální televize Frame TV
  • Ta slouží především jako dekorace pro zobrazení uměleckých děl
  • Nabízí lepší obraz a konektivitu

Když se řekne televize, patrně každý z nás si vybaví větší či menší „bednu“, na které sleduje filmy či jiné pořady. Jenže dnešní doba dává i jiné možnosti. Příkladem budiž řada Frame TV od Samsungu. Ta má z vašeho obydlí udělat takový malý Louvre. Nesledujete na ní filmy, nýbrž jsou na ní zobrazená například věhlasná umělecká díla. Ta si lze předplatit a stahovat z obchodu Samsung Art Store. Aby televize zapadla do vašeho interiéru, lze její rámečky ozvláštnit. Pomocí speciálních magnetů se zbarví do bílé, černé, béžového dřeva či nádechu ořechu. Jas obrazovky regulují senzory dle okolního světla.

Samsung Frame TV

Druhá generace Frame TV disponuje obrazovkou se 4K rozlišením. Oproti první generaci je nasazeno HDR 10+ a dostalo se též na chytré funkce. Můžete kupříkladu nastavit celou televizi skrze váš chytrých telefon Samsung Galaxy. Novinka je vybavena také hlasovým asistentem Bixby, pomocí kterého můžete nejen ovládat obsah na televizi, ale případně i další chytrá zařízení ve vaší domácnosti.

Samsung Frame TV

Samsung Frame TV je již k dispozici na trhu v USA a aktuálně mohou zákazníci vybírat ze dvou úhlopříček: 55 palců a 65 palců. Menší verze je oceněna na 1 999 dolarů (přibližně 55 tisíc korun s daní), zatímco za větší variantu musí zákazníci zaplatit 2 700 dolarů, což je více než 70 tisíc korun s daní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze