Televize Philips získávají update na Android 8 Oreo. Dočká se i váš model?

2
Televize Philips získávají update na Android 8 Oreo. Dočká se i váš model?
Fotografie: Philips
  • Update se týká všech televizí Philips s Android TV od roku 2014 s 4K rozlišením
  • Dva nejstarší ročníky však musí mít upgrade modul

TP Vision, vlastník práv na výrobu televizí značky Philips, dokončil uvolňování aktualizace na nejnovější verzi Androidu ve svých televizích. Android 8 Oreo byl slibován už delší dobu a Philips ho postupně uvolňoval na všechny své televize. Update byl zahájen na podzim a poslední modely se dočkaly koncem prvního čtvrtletí 2019.

Majitele starších zařízení určitě potěšilo, že updatu se dočkaly i nejstarší televize Philips s Android TV z let 2014 a 2015. Podpora je tak lepší než u drtivé většiny značek telefonů. Podmínkou nicméně je, že tyto televize jsou vylepšeny dodatečným upgrade modulem – bez něj update nedostanou. Všeobecnou podmínkou pro Android 8 je také 4K rozlišení obrazovky. Z toho vyplývá, že pokud máte pouze Full HD Android televizi, update neočekávejte. Pokud jste si Philips televizi koupili už letos, měli byste mít nejnovější Android 8 již nainstalován.

Philips OLED 803

Proces aktualizace vyvoláte v nastavení televize, přesněji v menu všech nastavení a v položce software update. Je možné, že pokud vám update televize nenabídla, bude nutné si ho vyžádat ručně.

Co přináší Android 8 pro televize?

Proč chtít Android 8 na vaší televizi Philips? Velkou novinkou je zejména přítomnost Google Asistenta. Toho využijete zejména pokud máte televizi nastavenou do angličtiny, nicméně už letos by podle spekulací měl začít Google podporovat i češtinu. Vaší televizi pak můžete dávat pokyny tak, jako jste na to zvyklí ve vašem telefonu, tedy hlasově spustit film nebo třeba i televizi vypnout. Pokud navíc máte Bluetooth dálkové ovládání s mikrofonem, bude ovládání ještě pohodlnější.

Google přepracoval i úvodní obrazovku, kde jsou nyní dlaždice menší. Můžete si je libovolně upravovat a nastavovat položky do oblíbených kanálů.