Tenhle pohled bolí. Apple Vision Pro prošly prvním crashtestem

Tenhle pohled bolí. Apple Vision Pro prošly prvním crashtestem
Fotografie: Apple
  • Brýle neměly problém s běžným používáním
  • Pád pro ně však může být fatální
  • Je potřeba dát si pozor na citlivá místa konstrukce

Jak se dalo čekat, chytré brýle Apple Vison Pro jsou tak výjimečným kusem hardwaru, že hned po zahájení prodeje přitáhnou značnou pozornost novinářů a influencerů všeho druhu. Většině stačí jejich běžné uživatelské testování, další se snaží nahlédnout pod pokličku nebo brýle rovnou kompletně rozeberou. Tento výčet by však nebyl kompletní bez toho, aniž by někdo brýle rovnou po vybalení z krabice neotestoval až na samou hranici fyzických možností, za kterou leží už jen jejich totální zničení.

Že to nebude nic složitého, protože Apple na rozdíl od telefonů neinzeruje nějakou větší odolnost brýlí, není překvapením. I když autoři videa nepoužívají vědecké metody, dostanou se k cenným informacím o celkové odolnosti náhlavní soupravy. První dobrou zprávou je, že se pravděpodobně nemusíte obávat běžného používání. Headset zvládl drobné nárazy a škrábance jako mistr. Kromě několika škrábanců na předním skle bylo zařízení obecně v pořádku a dokonale funkční.

Přesto byste si měli dávat pozor na pády, a to překvapivě ne kvůli obrovskému zakřivenému přednímu sklu. Slabým místem je zřejmě oblast hlavového pásku kolem reproduktorů a uší uživatele. Zdá se, že se v této oblasti skrývá jemný pant, který se na videu poškodil a dokonce začal vykukovat skrz krycí materiál. Nejdůležitější věcí, na kterou je však třeba dávat pozor, je to, že zastínění očí není k náhlavní soupravě nijak bezpečně připevněno. Zdá se, že ho drží pouze magnety. To znamená, že byste zařízení Vision Pro rozhodně neměli chytat a zvedat za světelný štít bez ohledu na to, jak pohodlné se to může zdát. Oddělí se a drahý přístroj poletí k zemi a dá se očekávat, že servisní zásahy budou ve stejné cenové kategorii jako samotné zařízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze