Baterie pro Apple Vision Pro ukrývá zajímavý detail v podobě nezvyklého konektoru

Baterie pro Apple Vision Pro ukrývá zajímavý detail v podobě nezvyklého konektoru
Fotografie: Apple
  • Kabel lze oddělit od pouzdra s akumulátorem
  • Zcela nový konektor vyvolává řadu otázek a spekulací

Jak se chytré brýle Apple Vision Pro dostávají k dalším zájemcům, ti testují jejich nejrůznější aspekty a někteří se dokonce pustili do opatrného rozebírání jednotlivých částí. Na všech propagačních materiálech to vypadá, že je pouzdro s baterií pevně spojeno s kabelem, který přivádí energii k samotným brýlím. Ray Wond si však povšiml, že hned vedle vyústění kabelu je malá dírka, která vypadá podobně jako ta vedle šuplíčku pro SIM na chytrých mobilních telefonech.


Proto ho zkusil použít stejným způsobem a výsledek můžete vidět na fotografiích, které sdílel na sociální síti X. Kabel pak vyskočil z konektoru a odhalil svůj konektor. Na první pohled vypadá jako Lightning, ale je o něco širší. (V diskusi pod příspěvkem se mu proto přezdívá Lightning Max). Tedy i v roce 2024, kdy i Apple směřuje k jednotnému USB konektoru, dál vymýšlí proprietární řešení, která ale nejsou kompatibilní s jinými proprietárními řešeními.

Další diskutující si všímají, že tento nový konektor má 24 pinů, tedy přesně tolik, kolik jich má USB-C. V případě tak netradičního kusu hardwaru to ale nejspíš má svoje opodstatnění. Zřejmým důvodem je, že Apple nechce, aby uživatelé připojovali kabel k jiným (a pevným) zdrojům napájení, protože pak by hrozilo jeho vytržení. Je také možné, že uvnitř pouzdra s akumulátorem jsou ukryty další funkce. To ukáže až případná další rozborka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze