Dyson Corrale
test

Dyson Corrale

S volností sobě vlastní

Dyson investuje velké úsilí nejen do vývoje špičkových vysavačů nebo čističek vzduchu, ale také do produktů zaměřených na péči o vlasy. V tomto testu se proto zaměřím na bezdrátovou žehličku Dyson Corrale, která slibuje rychle a kvalitně vyžehlené vlasy, především ale komfort díky absenci kabelu.

Podobně jako u předchozí recenze na fén Dyson Supersonic bych rád i tentokrát hned na začátek uvedl, že já sám jsem samozřejmě žehličku na vlasy netestoval. Popsané informace tak vychází ze zkušeností hned několika žen, kterým se dostala žehlička Dyson Corrale do ruky.

Dyson Corrale – test

Obejde se i bez zásuvky

Čím se vlastně Dyson Corrale liší od běžných žehliček? Dá se říct, že se inspirovala u vysavačů Dyson, které nabídnou vysoký výkon navzdory tomu, že nevyžadují síťové napájení. A právě absence jakýchkoliv kabelů je rovněž hlavní argument pro koupi Dyson Coralle.

Možnost žehlit bez kabelu motajícího se kolem vás (případně klientky, pokud žehličku používá kadeřnice) je nejen pohodlné, ale také bezpečné, neboť tím pádem také neexistuje riziko, že o kabel někdo zakopne, žehličku vytrhne z ruky a dojde v lepším případě k poškození přístroje, v horším ke zranění.

V praxi to vypadá tak, že pokud máte plně nabito, zvládne žehlička přibližně půl hodiny žehlení vlasů na nejvyšší teplotu. Kdybyste se obávali, že nebude zhruba oněch 30 minut stačit, můžete samozřejmě žehlit i s připojeným kabelem. Ten je mimochodem magnetický, takže i kdyby na něj někdo šlápl, nebo se o něco zasekl, nevyletí vám rozžhavená žehlička z ruky, kabel se pouze odpojí.

Žehlí jedna radost

Podle našich zkušeností by navíc měla půl hodinka stačit i uživatelkám s hodně kudrnatými vlasy, které lze pěkně narovnat nebo samozřejmě i vytvořit různé vlnky a podobně. V tomto ohledu je Dyson Corrale inovativní nejen tím, že jej napájí integrované baterie, ale také vzhledem k tomu, že využívá speciální měděné destičky. Ty se umí přizpůsobit pramenu vlasů – udrží tak vlasy pohromadě, což opravdu funguje, pokud se nerozhodnete do žehličky nabrat opravdu extrémně velké množství vlasů. I schopnost destiček se ohnout/přizpůsobit pramenu vlasů má totiž své limity.

Z praktického hlediska také rozhodně potěší, že jsou ovládací tlačítka chytře na střední části, nikoliv na částech žehličky, za kterou ji držíte. Nemělo by se tedy stát, že si nechtěně upravíte teplotu, kterou je mimochodem možné regulovat ve třech intenzitách, a to 160, 185 a 210 stupňů Celsia. Informace o nastavené teplotě či úrovně nabití baterie pak zobrazí dobře viditelný OLED displej, která rovněž upozorní v moment, kdy se žehlička nahřeje. Nahřátí trvá pouze několik sekund a je velmi rychlé, což dále přispívá k uživatelskému komfortu.

Výsledek stojí za to

V průběhu testování byly všechny naše testerky spokojeny s výsledkem, kterým byly pěkně narovnané vlasy. Subjektivně se navíc zdá Corrale pro vlasy šetrnější ve srovnání s běžnou žehličkou a jedinou nevýhodou může být, že jsou destičky trochu zapuštěné oproti okraji, takže se nelze dostat přímo až ke kořínkům vlasů.

Zvlášť ocenit pak mohou Dyson Corrale kadeřnice, které za klientkami často cestují a nechtějí řešit zásuvky u nich doma. Žehličku lze však doporučit také komukoliv, kdo chce mít během žehlení vlasů maximální volnost a přitom se spolehnout na 100% výsledek.

Foto: Petr Vojtěch, fzone.cz

Klady
  • přehledný displej + jednoduché ovládání
  • rychle se nahřeje
  • během žehlení nepřekáží kabel
  • kvalita žehlení vlasů
  • dostatečně dlouhá výdrž
Zápory
  • nelze se dostat úplně ke kořínkům
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze