Dyson představil sluchátka se zabudovanou čističkou vzduchu

Dyson představil sluchátka se zabudovanou čističkou vzduchu
Fotografie: Dyson
  • Sluchátka Dyson Zone mají ANC
  • Vedle toho také filtrují vzduch a vytvářejí kapsu před vašimi dýchacími otvory
  • Na trh přijdou na podzim

Když se řekne Dyson, představíte si obvykle produkty, které nějak souvisí s prouděním vzduchu: vysavače, ventilátory nebo čističky vzduchu. Bezdrátová sluchátka s funkcí ANC zní jako něco, co do portfolia firmy zdánlivě nepatří. Ale pouze do chvíle, než uvidíte fotografii zařízení pojmenovaného jako Zone. Samotná sluchátka zde nejsou ani tak důležitá jako bizarní obličejový štít, který je součástí přenosné čističky vzduchu.

Sluchátka mají do prodeje přijít na podzim a o jejich ceně prozatím nepadlo ani slovo. Hlavní premisa je ovšem jasná. Většina lidí žije v přelidněných městech, kde je to s kvalitou vzduchu na pováženou. Zařízení proto nasává vzduch přes každé sluchátko pomocí dvojice malých kompresorů. Vzduch je poté filtrován a veden potrubím do obličejové štítu, aby jej uživatel mohl vdechovat bez většiny částic a škodlivin.

Přístroj se nedotýká vašeho obličeje. Místo toho se nachází před vaším obličejem a vytváří mezeru, ve které se shromažďuje bublina čistého vzduchu, kterou můžete vdechovat. Pro případy silného znečištění nebo lidi s dýchacími problémy ale existuje nástavec v podobě nemocniční masky, do které můžete schovat svá ústa a nos. Filtry se postarají o 99 % všech škodlivých částí a jejich výměna bude nutná zhruba jednou za rok, podle míry znečištění prostředí, kde se pohybujete.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze