Nuki Smart Lock 3.0
test

Nuki Smart Lock 3.0

Tichý společník

Nuki představil 3. generaci svého mechanizovaného zámku Smart Lock, který v redakci již nějaký ten týden testujeme. Nyní nastal čas vás s ním podrobně seznámit a také si říci, jaké jsou hlavní rozdíly oproti první a druhé generaci. Má investice několika tisíc korun smysl? To prozradí dnešní recenze.

První chytrý zámek jsme testovali již v roce 2016, tehdy šlo o FAB ENTR, jenž vyžadoval alespoň trochu zručnosti od uživatele, primárně kvůli nutnosti měnit celou vložku. V roce 2018 jsme se podívali na zoubek chytrému zámku Nuki Smart Lock, který nás zaujal nejen pokročilejšími funkcemi, ale i velmi snadnou instalací. Vzhledem k tomu, že Nuki Smart Lock zaujal nejen nás, ale i vás, postupem času jsme se podívali i na druhou generaci, která vylepšila pár zásadních nedostatků. Světe div se, dnes tu máme už třetí generaci.

Nuki na to jde letos trochu jinak a představilo hned dvě varianty – Nuki Smart Lock 3.0 a Nuki Smart Lock 3.0 Pro. Nuki Smart Lock 3.0 je blízko původní generaci, Nuki Smart Lock 3.0 Pro už má integrovanou Wi-Fi, proto nepotřebuje Nuki Bridge. Je proto logicky dražší. Dnes se podíváme na Nuki Smart Lock 3.0, tedy základ letošní nabídky.

Technické parametry Nuki Smart Lock 3.0

Rozměry 110 × 60 × 60 mm
Hmotnost včetně baterií 460 gramů
Napájení 4× AA tužkové baterie, nebo Nuki Power Pack
Výdrž baterií cca 6 měsíců
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.0
Konektivita Nuki Bridge 802.11 b/g/n (2,4 GHz), Bluetooth 4.0
Podporované platformy iOS, Android, webový prohlížeč
Podpora Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Asistent ano/ano/ano
Forma upozornění LED světelný pás na zámku + notifikace skrze aplikaci
Cena Nuki Smart Lock 3.0 (pouze zámek) 3 700 Kč
Cena Nuki Apartment Combo (Nuki + Bridge + Opener) 7 400 Kč
Cena Nuki Opener Set (Bridge + Opener) 4 200 Kč
Cena Nuki Opener nebo Nuki Bridge (samostatně) 2 450 Kč
Cena Power Pack 1 250 Kč
Cena Nuki Door Sensor 1 000 Kč
Zámek můžete zakoupit přímo u výrobce, kde naleznete i různé zvýhodněné sety.

Obsah balení: záleží na setu

V elegantním prodejním boxu jsou kromě samotného elektronického zámku Nuki Smart Lock 3.0 a 4 AA baterií také dvě varianty kování pro upevnění zámku k dveřím, přičemž jedna z položek je určená pro instalaci pomocí šroubků, zatímco druhá má samolepící vrstvu. Dále v balení nalezneme malý imbusový klíč a základní dokumentaci, včetně návodu.

Nuki Smart Lock 3.0

Vzhledem k tomu, že nám na test dorazila varianta Nuki Apartment Comob 3.0, součástí dodávky byl i Nuki Bridge a Nuki Opener v barvě zámku, tedy v bílém provedení. K tomu jsme navíc dostali i Power Pack a novinku pro letošní rok, tedy Nuki Door Sensor. Pokud byste měli zájem o tuto sadu i vy, Nuki Apartment Combo 3.0 vás vyjde na 7 400 Kč, Nuki Door Sensor na 1 000 Kč a Nuki Power Pack na 1 250 Kč, celkem tedy necelých 10 tisíc korun.

Líbilo se nám
  • v balení dvě podložky na kování
  • baterie součástí balení
  • různé výhodné sety
Nelíbilo se nám
  • z balení zmizel magnetický senzor dveří (nahrazen novou generací)

Konstrukční zpracování: více plastu, vadí?

Ti, kteří už četli naše recenze předchozích generací, případně nějakou vlastní, nebudou podobou Nuki Smart Lock 3.0 překvapeni. Zámek totiž v případě třetí generace neprošel žádnou změnou. Třetí generace vypadá shodně jako první a druhá, i když tentokrát Nuki přistoupilo k ústupkům v použitých materiálech. Základní generace je zvenku 100% plastová, Nuki Smart Lock 3.0 Pro má kovové okruží, stejně jako původní generace. Má to však i pozitivum – nově cena základního modelu klesla o zhruba o 2 tisíce korun.

Nuki Smart Lock 3.0

Rozměry jsou vcelku příjemné, konkrétně 110 × 60 × 60 mm, hmotnost 460 gramů. Chválíme, že zámek je nově kompletně bílý, více se tak hodí k většině světlejších dveří. To, že je zámek nově kompletně plastový (alespoň tedy zvenku), nám nevadí a design i kvalitu provedení hodnotíme nadprůměrně.

Zámek se dělí na dvě hlavní části: spodní, která je z tvrzeného plastu, tvarem připomíná krychli. V tomto modulu je čtveřice AA baterií, které zajišťují chod zámku, zároveň se zde nachází páčka pro uvolnění zámku od kování (například, pokud se rozhodnete na čas zámek ze dveří sejmout). Místo baterií lze vložit i speciální Power Pack, který lze dobíjet pomocí USB-C a zcela nahradí čtveřici AA baterií.

Nuki Smart Lock 3.0
Nuki můžete používat s AA bateriemi, nebo Nuki Power Pack, který lze dobíjet skrze USB-C

Vrchní část je kulatá a výřezem zasahuje do segmentu krychle, což působí nápaditě. Namísto hliníku je zde již vzpomínaný plast. Horní kulatá část je zároveň i mechanickým prvkem, pokud s ní otáčíte, funguje to stejně jako otáčení klíčem. Je opatřena jediným tlačítkem, které slouží pro automatické zamknutí/odemknutí, popřípadě k vyvolání dalších režimů, které lze nastavit v doprovodné aplikaci. I bez aplikace tedy můžete ovládat zámek – mechanicky otočením vrchní kulaté části, nebo stisknutím tlačítka, kdy zámek celý proces odemknutí provede za vás.

Bílá barva zámku prospěla.

Tlačítko je opatřeno pruhem s LED, které informují o různých činnostech (odemknutí, zamknutí, aktualizace zámku atp.), jehož intenzitu svícení lze nastavit v doprovodné aplikaci. Nemusíte se tedy obávat, že by byl svit příliš výrazný a jakkoli vás rušil. Svit LED pásku lze i zcela vypnout, čímž navíc šetříte baterie.

Jak jsme tedy spokojeni? Zpočátku jsme si mysleli, že nám bude vadit plast namísto hliníku, avšak žádná tragédie se nekoná. Zámek vypadá na pohled elegantně, čemuž prospělo i přebarvení na bílo. Zámek je stále perfektně zpracovaný, nikde nic nevrže, nic se neprohýbá a vše působí bytelně.

Líbilo se nám
  • elegantní design a bílá barva
  • kvalita konstrukčního zpracování
  • mechanické kolečko
  • notifikační LED
  • možnost nastavit svit LED
Nelíbilo se nám
  • někomu může vadit kompletně plastové tělo

Instalace: i pro nezkušené uživatele

Nuki si zakládá na tom, že jejich chytrý zámek Smart Lock nainstaluje i uživatel, který nikdy neměnil vložku, natož celé dveře, vše tedy zvládnete, i pokud jste naprostý ne-technik. Věříme, že mezi technicky nepolíbené uživatele nepatříte, přesto si tentokrát můžete oddechnout, „flexa“ může odpočívat ve vaší sbírce domácího vybavení.

Nuki se nasazuje na plastovou podložku, kterou naleznete v balení. To je další změna, původně byla vložka kovová a zároveň poměrně těžká. Jedna vložka je ze zadní strany opatřena lepicí vrstvou, kterou stačí přiložit přímo na konec cylindrické vložky tak, aby kruhová výseč přesně seděla na kruhovou výseč v podložce. Tato varianta je velmi rychlá, snadná a pokud nebydlíte v nájmu, ale ve svém, nemusí vás trápit případné problémy s odlepováním kování (i když samozřejmě i to možné je).

Instalace zabere pár vteřin.

Druhá varianta je vhodná pro ty v nájemním bydlení, ovšem ani zde nelze zaručit, že bude kompatibilní se všemi druhy dveří. Druhá podložka je opatřena třemi šroubky, které, pokud máte štěstí, půjdou přitáhnout přímo na konec cylindrické vložky, díky tomu kování drží jen pomocí šroubků a není nutné žádné lepení. Podmínkou je, že cylindrická vložka vystupuje nad okolní kování vašich dveří alespoň 3 milimetry. Zásluhou „svorkového“ systému stačí podložku přitisknout na konec vložky a následně upevnit za pomocí trojice šroubků, které jsou v podložce již připravené, k tomu využijete přibalený imbusový klíč. Šroubovák tedy netřeba.

Jakmile máme nainstalovanou podložku, stačí vložit klíč do zámku a Nuki na podložku „přicvaknout“. Ze zadní strany je totiž otvor pro klíč, který je poměrně široký a kterým zámek dle potřeby otáčí jako jakousi robotickou rukou. Právě šířka je přitom důležitá, pokud z vnitřní strany dveří nemáte klíč, ale například „knoflík“ na otáčení, lze i tak při troše štěstí používat Nuki. Pokud je knoflík tlustší, je třeba výměny.

Možná se ptáte, co se stane, pokud máte starší/levnější cylindrickou vložku, která neumožňuje odemknout dveře, pokud je z druhé strany zasunut klíč. V takovém případě vás čeká i výměna vložky, tedy alespoň za předpokladu, že stále chcete mít možnost odemykat z vnější strany dveří manuálně, například kvůli prarodičům/dětem. Nuki v tomto případě nabízí univerzální cylindrickou vložku s certifikací SKG***, kterou lze různě zkracovat. Vyjde na 79 eur, tedy necelé 2 tisíce korun. Nuki navíc garantuje, že s touto vložkou bude Smart Lock kompatibilní.

Po instalaci zámku stačí zasunout box se čtveřicí AA baterií (nebo Nuki Power Pack), přičemž zbytek nastavení provedete v aplikaci Nuki, která je k dispozici pro Android a iOS zcela zdarma.

TIP: Dostali jste se až sem z recenze na Nuki Smart Lock 3.0 Pro? Pokračujte ve čtení kliknutím zde.

Líbilo se nám
  • snadná instalace
  • dvě možnosti připevnění (lepidlo, šrouby)
  • kování součástí základního balení
Nelíbilo se nám
  • v některých případech je nutné vyměnit vložku

Aplikace: zvládne vše

Prvotní instalaci zámku na dveře máme za sebou, nyní se můžeme pustit do synchronizace a propojení s aplikací. Ta je počeštěná, takže se můžete řídit textem a obrázky, které jsou součástí celého průvodce nastavením. To je praktické a opět to dokazuje tvrzení, že zámek zvládne nainstalovat opravdu každý, i s minimem technických znalostí.

Jakmile aplikaci nainstalujete, Nuki vás požádá o potvrzení, že je zámek umístěn na dveřích a poprosí vás o zadání jména. Následně bude nutné po dobu 5 vteřin stisknout tlačítko na zámku, dokud se LED kompletně nerozzáří. Inicializace zámku zabere zhruba 5 až 10 vteřin, prvotní synchronizaci obstará Bluetooth. Následně stačí zámek pojmenovat a na mapě zvolit jeho přesné umístění.

Předposledním bodem je možnost zvolit si typ kliky, která je z vnější strany dveří. Pokud zde máte klasickou páku, zvolíte páku, pokud jen kouli/madlo, zvolíte druhou možnost. Právě určení typu kliky je naprosto nezbytné, protože Nuki Smart Lock 3.0 musí v případě koule/páky nejen odemknout dveře, ale zároveň uvolnit západku. Bez toho by se dveře sice odemkly, ale z vnější strany byste se neměli, jak dostat dovnitř, protože západka by dveře stále držela zavřené. Zní to jako samozřejmost, ovšem chyba v této části by mohla znamenat, že se domů prostě nedostanete a budete muset celý proces opakovat (za předpokladu, že se dovnitř dostanete).

Úvodní nastavení

Následně stačí dveře otevřít a Nuki provede základní kalibraci. To znamená, že po dobu asi 20 až 30 vteřin bude klíčem otáčet do polohy zamčeno a odemčeno, vždy dvakrát. Jakmile si „osahá“ maximální pozice, průvodce vám poděkuje, požádá o povolení přístupu k poloze a oznámením. Tím je celý proces synchronizace s aplikací dokončen. V tento moment by mohla nastat situace, kdy se klíč nepodaří otočit a kalibrace selže. Důvodů může být více, ovšem my si vysvětlíme dva: 1) je možné, že jsou baterie od výroby vybité a zámek nemá sílu otočit klíčem. Druhou možností je, že dveře jdou zavírat/otevírat stěží a motor opět nemá dost síly na to, aby s klíčem pohnul (to obvykle znamená, že i vy máte problém otočit klíčem manuálně).

Od tohoto momentu je aplikace spárována s vaším zámkem a swipnutím kolečka na displeji mobilního telefonu můžete odemykat/zamykat dle libosti, samozřejmě pokud jste v dosahu Bluetooth, který činí ve volném prostoru asi 10 metrů. Co když vám ale taková možnost nestačí a chcete svůj zámek ovládat odkudkoli?

Líbilo se nám
  • rychlé párování
  • obrázkový průvodce
  • aplikace je v češtině

Nuki Bridge: malý velký mozek

Záměrně jsme přeskočili další otázku aplikace Nuki, zda chcete se zámkem spárovat také Nuki Bridge. V tomto případě jde o doplňkové příslušenství – malou krabičku, která se prodává samostatně za něco málo přes 2,5 tisíce korun, případně je součástí různých setů (například setu Apartment). Tato krabička je nově v bílé barvě, aby ladila s tělem zámku Nuki Smart Lock 3.0 (Pro).

Nuki Smart Lock 3.0
Nuki Bridge

Nuki Bridge se zámkem Nuki Smart Lock 3.0 komunikuje skrze Bluetooth a zároveň se připojí k Wi-Fi. Díky tomu lze následně Nuki Smart Lock odemykat opravdu odkudkoli (tedy nejen v rámci Wi-Fi sítě), a to díky cloudovým službám společnosti Nuki. Párování je opravdu velice snadné, avšak je důležité mít na paměti několik pravidel. Nuki Bridge komunikuje s Nuki Smart Lock opět pomocí Bluetooth, Bridge tedy nemůže být dál než 10 metrů, ideálně by však samozřejmě měl být blíže. Zároveň musí Nuki Bridge komunikovat s Wi-Fi, takže router by měl být ideálně ve vzdálenosti, kterou Bridge opět zachytí. Pokud takové podmínky zajistit nedokážete, může být nákup Nuki Bridge zbytečný.

Pokud v umístění problém není, stačí Bridge zapojit do zásuvky, stisknout tlačítko a následně vybrat skrze aplikaci Wi-Fi síť. Opět uběhne pár vteřin, Bridge se seznámí s Nuki Smart Lock 3.0 i vaší domácí sítí a je hotovo. Od tohoto momentu můžete odemykat skrze aplikaci i v momentě, kdy nejste doma, prakticky odkudkoliv na světě. Aby Nuki Bridge fungoval správně a opravdu umožnil odemknutí odkudkoli, je zapotřebí, aby byla vaše domácí Wi-Fi síť v neustálé pohotovosti a aby byl aktivní přístup k internetu. V opačném případě by cloudové služby „narazily“ a příkaz na odemknutí/zamknutí by z pochopitelných důvodů neproběhl.

Vadí vám nutnost pořizování Nuki Bridge, pokud chcete odemykat na dálku? Chápeme, to vyřeší zámek Nuki Smart Lock 3.0 Pro, který je opatřen Wi-Fi a již se zcela obejde bez Nuki Bridge. Jeho recenzi vám přineseme již brzy!

TIP: Dostali jste se až sem z recenze na Nuki Smart Lock 3.0 Pro? Pokračujte ve čtení kliknutím zde.

Líbilo se nám
  • ovládání odkudkoli
  • snadná instalace
  • slušný dosah Wi-Fi
  • nenápadné provedení
Nelíbilo se nám
  • integraci Wi-Fi nabízí až model 3.0 Pro

Nuki Opener: pamatujete na Homebridge?

Dalším zajímavým příslušenstvím je Nuki Opener, který se opět přebarvil do bílá, aby ladil se zámkem i Nuki Bridge. Nuki Opener se skvěle hodí pro ty, kteří bydlí v klasických bytových domech, a od svého obydlí je tak dělí nejenom vchodové dveře do bytu, ale také vchodové dveře do domu. Je hezké, že nemusíte odemykat dveře od bytu, ovšem klíč ke dveřím od domu musíte mít stále, tedy pokud nevyužíváte čip/kód. Tak či tak, Nuki Opener dokáže elegantně nahradit jak klíč, tak čip/kódový zámek.

Nuki Smart Lock 3.0
Nuki Opener

I Nuki Opener vám pomůže nainstalovat aplikace Nuki, ovšem tentokrát už to tak snadné nebude. Opener komunikuje s vaším domácím telefonem (interkomem), a proto je nejdříve nutné otestovat kompatibilitu. Přímo na stránkách Nuki stačí skrze průvodce ověřit, zda je váš interkom kompatibilní, nebo ne. Pokud ano, máte vyhráno, pokud ne, je nákup Openeru zbytečný. Avšak i tak existuje šance, že interkom nakonec zprovozníte, stačí, když je v nabídce interkom od vaší značky, jen s mírně jiným názvem. V takovém případě máte velkou šanci, že jej zprovozníte, stejně jako tomu bylo i u nás.

Nuki Smart Lock 3.0
Nuki Opener

Instalace není extra náročná, ovšem pro začátečníky vhodná také není. Podle zvoleného typu interkomu vám aplikace Nuki poradí, jak sejmout kryt telefonu a dostat se do jeho útrob. Následně je nutné povolit šrouby, které vedou do zdi a drží telefon na místě. Poté vás Nuki požádá, abyste vyfotili seřazení kabelů uvnitř interkomu pro případ, že byste v budoucnu chtěli Nuki Opener odinstalovat. Tento krok nepřeskakujte, může vám zachránit spoustu problémů, můžete nám věřit.

Následně použijete kabel dodávaný k Nuki Openeru, který provlečete zadní stranou telefonu, a dále pokračujete dle návodu, jenž se liší dle konkrétního interkomu. V našem případě bylo nutné odšroubovat kabel z CA portu, ten umístit do svorky (součást balení) a přidat žlutý kabel, který se rovněž sepne do svorky. Následně se zobrazí tabulka, která vám poradí, jaký barevný kabel kam přišroubovat. Zde je naprosto nezbytné, abyste neměnili současné zapojení kabelů. To znamená, pokud vám aplikace Nuki řekne, abyste červený kabel přichytili k zdířce číslo 1, ale nějaký kabel už do této zdířky vede, zapojíme červený kabel společně s již nainstalovaným kabelem. Jinak řečeno, kabel od Nuki Openeru je vždy navíc, nikdy nenahrazuje původní instalaci. Nám se totiž nejdříve povedlo původní kabely odstranit, takže celé řešení logicky nefungovalo. Naštěstí jsme díky aplikaci pořídili fotografii původního zapojení, kterou jsme následně použili k opětovnému zapojení. Je vidět, že vývojáři zde přemýšleli za nás.

Zprovoznění Nuki Openeru

Pak spojíme kabel od interkomu s krabičkou Nuki Openeru, který pomocí lepící strany přichytíme vedle interkomu. Opětovně nasadíme kryt a instalace je hotová.

To, zda to celé funguje, ověříte snadno. Vyjdete před domovní dveře, zazvoníte a potvrdíte, zda vám „bzučák“ dveře otevřel. Pokud jste postupovali správně, dveře se opravdu odemknou. Celá instalace zabere zhruba 10 minut, přínos Openeru je však k nezaplacení, zvláště pokud žijete v bytovém domě.

Nuki Opener je šikovná hračička, bohužel, ovládat ji můžete pouze skrze aplikace Nuki. Nebo snad ne? V rámci našeho seriálu Homebridge jsme vám ukázali, jak „bzučák“ přidat i do aplikace Domácnost pro iOS. My můžeme funkčnost potvrdit, doma jej takto používám už několik měsíců a za tu celou dobu se nestalo, že by Opener skrze aplikaci Domácnost nefungoval. Jen pozor: je to návykové.

TIP: Dostali jste se až sem z recenze na Nuki Smart Lock 3.0 Pro? Pokračujte ve čtení kliknutím zde.

Líbilo se nám
  • zastoupí domovní zvonek
  • nenápadné a elegantní provedení
Nelíbilo se nám
  • složitější instalace

Nuki Web: další možnost odemknutí

Už víme, že mobilním telefonem s aplikací Nuki můžeme Smart Lock ovládat jak na blízko, tak na dálku, pokud máme Nuki Bridge. Co když ale mobilní telefon nemáte zrovna u sebe, případně se vybije baterie a vy potřebujete otevřít návštěvě, přitom jste na druhé straně zeměkoule? I na to Nuki myslelo a zpřístupnilo speciální webovou samoobsluhu.

Nuki Web
Nuki Web

Abyste mohli webové služby využívat, je nutné skrze aplikaci se spárovaným Nuki Smart Lock tuto možnost povolit, zadat e-mail a nastavit heslo. Aplikace po chvíli vygeneruje odkaz, kde se budete moci připojit právě registračními údaji zadanými v aplikaci. Tím si Nuki zároveň pohlídá, že o vzdálenou správu zámku žádá opravdu majitel, ne záškodník zvenčí. Nuki Web je navíc pouze doplňková funkce, kterou aktivovat nemusíte.

Nuki Web je doplňkovou možností.

Webové prostředí je velice podobné tomu, co naleznete přímo v aplikaci pro mobilní telefony. Z webu lze tedy zámek kompletně ovládat (zamknutí/odemknutí/zafixování západky) a zároveň lze sledovat, kdo kdy do bytu vešel a odešel, a to díky záznamu aktivit. Skrze webové prostředí lze přidělovat oprávnění pro vstup vybraných osob, které mají aplikaci Nuki nainstalovanou. Samozřejmě jde také přidělit role, kupříkladu můžete nastavit jen časově omezený přístup, například pro uklízečku/poslíčka. Nuki spolupracuje také například s Airbnb, snadno můžete vaši nemovitost spravovat skrze Nuki Web a hosty informovat, že dovnitř vašeho domu se dostanou díky Nuki Smart Lock. Dodáme, že webová aplikace je uzpůsobena pro počítače i tablety.

Něco funguje stejně dobře, něco lépe

Vzhledem k tomu, že Nuki Smart Lock 3.0 je vylepšenou variantou Nuki Smart Lock druhé generace, nebudeme opakovat to, o čemž jsme už mluvili . Soustředíme se na vylepšení, která přináší novinka. V krátkosti jen shrneme, co uměla druhá, tedy i třetí generace: napojení zámku na HomeKit + bohaté nastavení automatizací, a to včetně automatického otevření dveří v momentě, kdy se přiblížíte do zóny, kterou si předem nastavíte. V praxi to funguje tak, že jakmile se přiblížíte k domovu, zámek se odemkne a Nuki Opener se přepne do režimu „vyčkávání“. Jakmile zazvoníte, Nuki Opener vám zazvoní na domovské dveře, vy přijdete ke dveřím a hned, jak se zámek spojí s telefonem pomocí Bluetooth, automaticky odemkne. Vše automaticky, tedy bez vašeho přičinění.

Nuki Smart Lock 3.0

Nuki Smart Lock 3.0 je... (a teď chvíle napětí), tišší! Ano, je to tak, Nuki zapracovalo na odhlučnění – odemykání už tedy není tak hlasité jako u první i druhé generace. To, že je motorek tišší, poznáte téměř okamžitě. Zvuk odemykání/zamykání stále není to, co byste chtěli slyšet nonstop, ale pokrok je zde více než slyšitelný, za což Nuki chválíme!

Líbilo se nám
  • bohatý svět automatizací
  • napojení na HomeKit
  • zámek je tišší

Zhodnocení: stále skvělý

Nuki Smart Lock 3.0 se jednoznačně povedl. Potěší podpora Apple HomeKit, vylepšený Door Sensor, tišší provoz, doplňkový Nuki Opener a další vychytávky v rámci aplikaci. Navíc, zámek jako takový zlevnil o zhruba 2 tisíce korun, stejně jako sada (pokud potřebujete Nuki Bridge a Nuki Opener). To, že je zámek více z plastu nám nevadí, elegantní je stále a primárně jde o to, že zkrátka funguje. V tomto ohledu žádné ústupky, nižší cena je tak závěrečnou třešničkou na dortu.

Za nás dostává Nuki Smart Lock 3.0 velký palec nahoru a nákup směle doporučujeme!

Foto: Martin Fajmon, fZone.cz

Klady
  • bohaté možnosti automatizace
  • odemykání je tišší
  • výhodnější cena
  • vylepšený Door Sensor
  • Nuki Opener a Nuki Bridge
  • pěkný design
  • napojení na HomeKit
Zápory
  • zámek je více z plastu
  • instalace Openeru je stále dost náročná
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze