Tohle není vtip. Withings U-Scan analyzuje vaši moč přímo v toaletě

Tohle není vtip. Withings U-Scan analyzuje vaši moč přímo v toaletě
Fotografie: Martin Pultzner, fZone.cz
  • Zařízení se umístí přímo do záchodové mísy
  • Tam analyzuje moč a výsledky posílá přímo do aplikace
  • Umožňuje tak sledovat ženský cyklus nebo vliv výživy a hydratace

Vždy, když se elektronika naučí sledovat nějakou novou metriku, a ukousne nám tak kousek soukromí, mnozí čtenáři to v diskuzích pod články glosují výroky, že teď nám k dokonalosti chybí jen sonda, která by v toaletě analyzovala naše výměšky. Jak se dalo čekat, ani před touto hranicí se vývoj nezastaví a společnost Withings představila na veletrhu CES 2023 něco, co by ještě před pár lety bylo míněno jako aprílový žert.

Ale zařízení U-Scan je myšleno zcela vážně jako „první bezdrátový domácí analyzátor moči“. Tato zdravotní laboratoř má průměr pouhých 90 mm a vejde se do každé záchodové mísy. Poskytuje okamžitý přehled o tělesné rovnováze sledováním a zjišťováním nejrůznějších biomarkerů obsažených v moči a zároveň nabízí užitečné rady pro zlepšení zdravotního stavu. Moč, která obsahuje více než 3 000 metabolitů, nabízí informace o našem zdraví. Poskytuje okamžitý přehled o tělesné rovnováze a může pomoci odhalit a sledovat celou řadu zdravotních informací. Zatímco vyšetření moči se obvykle provádí pouze jednou ročně, U-Scan otevírá dveře k pravidelnému přístupu k těmto metrikám z pohodlí a soukromí vlastní koupelny.

Zařízení se vejde do každé mísy, vypadá podobně jako osvěžovač vzduchu a veškerá elektronika se ukrývá ve vyměnitelné kazetě.

S aplikací U-Scan Cycle Sync se například snaží ulevit ženám od psychické zátěže, která je spojena s měsíčními hormonálními výkyvy. U-Scan je první průvodce synchronizací cyklu založený na hormonální analýze na světě. Kromě toho poskytuje analýzu klíčových hydratačních a výživových biomarkerů, doporučené kroky na základě fází cyklu a korelaci dat pro optimalizovaný menstruační cyklus. Nutri Balance se zase snaží, aby se zdravá výživa stala základem prevence zdraví. Je to neinvazivní řešení, které vyhodnocuje vliv výživy a příjmu vody na náš metabolismus. V závislosti na cílech a výsledcích člověka budou denně doporučovány kroky, které každému pomohou najít rovnováhu.

Vše funguje na systému vyměnitelných kazet, přičemž každá z nich je zaměřena na sledování jiné sady údajů. Kazeta by měla zvládat analyzovat až stovku různých údajů a posílat údaje do aplikace s tím, že vydrží zhruba tři měsíce kontinuálního testování. Kolik bude stát výměna, to ještě není jasné, ale lze si udělat obrázek ze zaváděcí ceny celé sestavy, která je 500 dolarů, tedy necelých 14 tisíc korun s českou daní. Produkt se komerčně začne prodávat v druhé polovině roku 2023.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze