Nejnovější gadget Withings kombinuje teploměr, pulzní oxymetr, EKG a stetoskop

Nejnovější gadget Withings kombinuje teploměr, pulzní oxymetr, EKG a stetoskop
Fotografie: Withings
  • Zařízení bude určeno laikům
  • S podporou telemedicíny by tak mohla odpadnout zbytečná vyšetření u lékaře

Společnost Withings je známá tím, že se snaží posouvat laické sledování zdravotního stavu tím směrem, který využívá technologie dříve dostupné jen profesionálům. Známé jsou například její hodinky, které dokázaly měřit EKG ještě než tuto možnost zpopularizovaly Apple Watch. Za zmínku stojí rovněž chytré váhy, stejně tak jako odvážné nápady na analýzu moči přímo v toaletě.

Gadget nazvaný BeamO je o poznání konzervativnější, a o to blíže skutečnému nasazení. Jeden přístroj v sobě kombinuje hned čtyři zařízení pro vyšetření zdravotního stavu. Bezkontaktní teploměr nikoho nepřekvapí, stejně tak jako měření hladiny saturace kyslíku v krvi, která je součástí funkční výbavy řady chytrých hodinek. Z hlediska laiků je tak zajímavý digitální stetoskop k poslechu srdce a plic.

BeamO

Jak vyžadují moderní trendy, všechny takto získané údaje se synchronizují s aplikací v mobilním telefonu, kde je možné sledovat jejich vývoj. Společnost Withings také sleduje, že výstupy z měření budou kompatibilní s nejrůznějšími systémy pro telemedicínu. S jeho pomocí tak bude možné provést základní vyšetření svépomocí v domácích podmínkách a vyhnout se tak zbytečným cestám do ordinací lékařů.

K tomu však vede ještě dlouhá cesta. Společnost plánuje přístroj prodávat v polovině roku, kdy by v USA měl stát 250 dolarů, tedy necelých sedm tisíc korun po hypotetickém připočtení české DPH. Tento termín však není závazný, protože se čeká na certifikaci příslušných úřadů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze