Withings představilo chytrou váhu, která důkladně změří EKG i tělesnou kompozici

Withings představilo chytrou váhu, která důkladně změří EKG i tělesnou kompozici
Fotografie: Withings
  • Měření tělesné kompozice je oproti běžným vahám podstatně přesnější díky vyjížděcímu madlu
  • Váha disponuje rovněž 3,2" displejem

Společnost Withings je známá nejen svými chytrými hodinkami, ale také celou řadou chytrých produktů, které jsou schopny monitorovat lidské zdraví. Nově seznam chytrých zdravotních pomocníků rozšířila i váha s označením Body Scan, která má jedno skryté eso v rukávu.

Withings Body Scan

Váha představená v rámci letošního veletrhu CES cílí na uživatele, kteří chtějí mít přehled o tělesné kompozici, ale také monitorovat EKG či aktivitu nervových zakončení v chodidlech, jak uvádí The Verge. K výše uvedenému využívá vyjíždějící madlo, které je vybaveno 4 senzory, jež doprovází dalších 14 senzorů v samotné váze. Ta je vybavena rovněž 4 snímači hmotnosti pro přesnější měření. Withings Body Scan má také praktický 3,2" displej a samozřejmě i možnost veškeré údaje sledovat v propracované aplikaci Withings, ale i možnost naměřené údaje zanést do Apple HealthKit či Google Fit.

Díky madlu je také měření tělesné kompozice pomocí technologie BIA (tj. měření množství tuku, vody, svalů apod.) podstatně přesnější než u běžných chytrých vah, neboť proud, pomocí kterého se tělesné složení měří, prochází celkem čtyřmi měřícími body, zatímco běžné váhy měří pomocí bodů dvou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze