Tvůrci Stranger Things odhalili, které momenty byly improvizované

Tvůrci Stranger Things odhalili, které momenty byly improvizované
Fotografie: Netflix
  • Ve finále čtvrté sezóny jsou tři improvizované scény
  • Scénáristé je nevystřihli, protože podtrhují celkovou atmosféru seriálu

Natáčení jakéhokoli filmy nebo seriálu je proces, kdy scénáristé vytvářejí příběh na papíře, režiséři tuto vizi přenášejí na plátno a herci nechávají ožít postavy. Stejně tak je tomu u oblíbeného hororového seriálu Netflixu Stranger Things.


Druhá část čtvrté série Stranger Things byla uvedena 1. července 2022 a přinesla divákům velkolepý závěr čtvrté řady. Po vydání finále se scénáristé podělili o improvizované momenty. Ve velkém finále je několik scén, které rozesmutněly každého fanouška. První z nich jsou určitě poslední slova Eddieho Munsona, která řekl Dustinovi. „Miluji tě, člověče.“ Tato věta přišla přímo od herce Josepha Quinna, nebyla ve scénáři. Mezi další improvizace patří Lucasovo (Caleb McLaughlin) zoufalé volání „Erico, pomoc“.


Scénáristé odhalili ještě jednu neplánovanou scénu. Ve scénáři měla Winona Ryder (Joyce) s Davidem Harbourem (Hopper) pouze jednu emotivní scénu, ve které se líbají. Herci se ale rozhodli přidat ještě další takový moment.


Každá z těchto scén přináší do finále čtvrté řady neuvěřitelné emoce a celý příběh podtrhují. Ukazují také, jak moc jsou herci ze seriálu talentovaní. Eddieho smrt bolí minimálně dvakrát tolik, než by bolela, kdyby nevyužil posledních nádechů, aby Dustinovi řekl, že ho miluje. Lucasova bolest, když mu Max leží v náručí a umírá, je to o to víc srdcervoucí kvůli bolesti v Lucasově hlase, když prosí svoji sestru o pomoc. A emoce mezi Joyce a Hopperem snad ani nemusíme komentovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze