Stávky v Hollywoodu jsou u konce. Kdy se dočkáme poslední řady Stranger Things?

Stávky v Hollywoodu jsou u konce. Kdy se dočkáme poslední řady Stranger Things?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Kvůli stávce Hollywoodu se natáčení zastavilo a až nyní se rozjede
  • Premiéra na Netflixu se očekává až v roce 2025
  • Pátá série bude zároveň poslední, a souboj mezi Jedenáctou a Vecnou tak bude konečný

První série Stranger Things měla premiéru na Netflixu v roce 2016 a od té doby se řadí mezi nejvíce sledované seriály. Konec čtvrté série jednoznačně ukázal, že se chystá největší boj pro záchranu Hawkinsu. Zatím poslední série byla velmi oblíbená – umístila se na druhém místě v seznamu mezi nejsledovanějšími seriály všech dob. Předčila ji pouze Wednesday.

Čtvrtou řadu Netflix rozdělil na dvě části, přičemž první jsme mohli zhlédnout v květnu minulého roku a druhou pak od 1. července. Souběžně s tím bylo oznámeno, že se připravuje pátá a zároveň poslední řada. Natáčení se zastavilo kvůli stávce herců a režisérů v Hollywoodu, ale nyní by se vše mělo opět rozběhnout. Kdy bychom tedy mohli závěrečnou sérii čekat?

Původně se mělo začít s natáčením podle whatsonnetflix.com v květnu tohoto roku. Tvůrci seriálu Ross a Matt Dufferovi však během stávky uvedli, že do ukončení stávky se natáčet nebude, a tak je jasné, že se vše odložilo. Původně bylo naplánováno, že se natáčení dokončí v první polovině příštího roku. Nyní je tak velmi pravděpodobné, že se premiéra na Netflixu přesune na rok 2025.


Co čekat od páté série?

Několik věcí zůstalo otevřených, mezi ně patří například Max. Ta je aktuálně upoutána na lůžko poté, co ji Vecna zabil a Jedenáctce (Eleven) se podařilo ji přivést zpět k životu. Max má zlomené ruce i nohy a není ani jisté, zda bude vůbec vidět. Dá se předpokládat, že se Max probudí, v jakém stavu ale zatím můžeme jen hádat.

Hawkins také pomalu pohlcuje obrácený svět. Obrovská díra, kterou otevřel Vecna, se začíná rozšiřovat do celého města a je potřeba ji uzavřít. Jedenáctka už jednou otevřenou bránu uzavřela, ale ta byla mnohem menší, a i tak ji stála obrovské úsilí. Dá se tak předpokládat, že Jedenáctka bude bojovat s Vecnou, který má v obráceném světě nespočet monster, které nejspíše vypustí do Hawkinsu.

Tvůrci Stranger Things také již dříve uvedli, že se děj posune v čase, a to z jednoho prostého důvodu – herci dospívají rychleji než jejich herecké role. Herci mají průměrně okolo 20 let, ale v seriálu hrají 15leté studenty. K časovému skoku tak dojde proto, aby se postavy věkově více shodovaly s reálnými herci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze