V lednu začne natáčení Stranger Things 5. Kdy poslední sérii uvidíme na Netflixu?

V lednu začne natáčení Stranger Things 5. Kdy poslední sérii uvidíme na Netflixu?
Fotografie: Netflix
  • Natáčení by se mělo spustit už lednu 2024
  • Vše oddálila stávka v Hollywoodu, která trvala až do listopadu
  • Premiéra poslední řady se odhaduje na jaro/léto 2025

Stranger Things patří mezi nejsledovanější seriály na Netflixu. První série vyšla už v roce 2016 a v následujících řadách popularita jen rostla. Čtvrtá série byla vydána v roce 2022 a rozdělena byla do dvou částí. Poslední díl pak ukázal, že se chystá na největší bitvu mezi Hawkinsem a obráceným světem. Matt a Ross Dufferovi, kteří Stranger Things napsali, již dříve uvedli, že pátá řada bude zároveň tou poslední. To odpovídá i původním plánům, jelikož při napsání příběhu bratři Dufferovi předpokládali, že se příběh vejde do čtyřech až pěti sérií.

Kdy poslední řadu uvede Netflix?

Podle whatsonnetflix.com začne natáčení poslední řady hned v lednu 2024. Celý odklad způsobila stávka v Hollywoodu, jelikož se původně mělo začít natáčet už letos v létě. Stávka, která byla ukončena až v listopadu, tak vše oddálila a aktuálně se očekává, že Netflix premiérový díl uvede nejdříve na jaře, případně v létě roku 2025. První epizoda má název The Crawl, ty ostatní zatím nebyly zveřejněny.

Od první a poslední řady uběhne deset let a je tak jasné, že se scénáristé taktéž museli posunout v čase. Sled natáčení nejdříve odsunula pandemie covidu a letos již zmíněná stávka. Hercům je tak již kolem 20 let a nemohou hrát středoškolské studenty.


Ve čtvrté sérii zůstalo několik nezodpovězených otázek, které bude potřeba v poslední řadě vyřešit. Nejdůležitější bude porazit Vecnu, který byl dříve také pokusným dítětem s číslem 001. Jedenáctka (Eleven/011) tak bude muset posbírat co nejvíce síly, aby s ním mohla bojovat.

Další otázkou zůstává, zda Max přežije útok od Vecny. Na konci seriálu můžeme vidět, jak se Jedenáctce podařilo přivést Max zpět k životu, na druhou stranu bylo ale předtím vidět, jak měla zlámané všechny končetiny a pravděpodobně oslepla. V jakém stavu se tedy probudí není úplně jasné. Pokud by se však Jedenáctce podařilo Max přivést zpět k životu, mohlo by to znamenat to, že dokáže oživit mrtvé, což by mohla použít i při boji s Vecnou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze