U vakcíny Johnson & Johnson se objevily další vedlejší účinky

U vakcíny Johnson & Johnson se objevily další vedlejší účinky
Fotografie: Johnson & Johnson
  • První vedlejší účinek se řadí mezi velmi vzácné
  • Druhým je imunitní trombocytopenie (ITP)
  • Upozornění na ITP by mělo být přiloženo k vakcíně

Farmakovigilanční výbor pro hodnocení rizik léčiv (PRAC) Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) vyhodnotil nové údaje o vakcíně Johnson & Johnson. Z výsledků vyplývá, že byly objeveny nové vedlejší účinky vakcíny. Podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) je prvním z nich Guillainův–Barrého syndrom (GBS). GBS je autoimunitní onemocnění, které postihuje periferní nervovou soustavu. Projevuje se bolestí a necitlivostí svalů a může přecházet až do paralýzy. Guillainův–Barrého syndrom byl zahrnutý do informací o vakcíně jako velmi vzácný vedlejší účinek.


Dalším nežádoucím účinkem je imunitní trombocytopenie (ITP). ITP je autoimunitní onemocnění při kterém tělo začne vytvářet protilátky, které útočí na krevní destičky. Informace o novém nežádoucím účinku by měly být přiložené k vakcíně, aby zdravotníky a očkované osoby upozornily na tento vedlejší účinek.

Diskuze ke článku
Maruška Josef
Maruška Josef
Ti, kteří si nechali do těla naládovat svinstvo o kterém nikdo nic neví, nebo vědět radši nechce a k tomu jim ještě podepsali, že následné zdravotní problémy, které teprve příjdou za nějaký čas poznají, co udělali za nebetyčnou blbost. Toto nemá nic společného s nějakou nemocí, je to výnosný megakšeft století pro výrobce a všechny, kteří se kolem toho motají....Proto se snaží to udržet co nejdéle....
Jan Budovic
Jan Budovic
Vše co napsal předchozí diskutující s tím souhlasím ! Jedině cvok by se nechal takovými svinstvy naočkovat . U mladých mužú hrozí neplodnost , u starších zase různé nemoci , které se objeví až po čase ! Lidi nebudte hloupí a nenechte do sebe dávat taková nevyzkoušená svinstva !
milanmid
milanmid
am se vám dostanou vakcíny. Český profesor Turánek už nemohl mlčet. Kvůli cenzuře
19.08.2021 13:35 | Ze sítí
Pro nadační fond Svědomí národa se o covidu a hlavně vakcinaci vyjádřil vakcinolog a imunolog, profesor Jaroslav Turánek. Doteď se příliš nevyjadřoval. Ale odsuzování mikrobioložky Soni Pekové ho přimělo říct, co si myslí. Covid podle něj uměle vytvořený je a z viru si někteří lidé udělali byznys, takže teď nastal „jarmark vakcín“, u kterých není ani jasné, jaké jsou jejich dlouhodobé následky. A kdo na covid umíral? „Tři jsme ho museli nést,“ svěřil se se zkušeností přátel – lékařů. Poslední, kdo nechtěl jen řešit následky nezdravého životního stylu, byl prý Rajko Doleček.

Kam se vám dostanou vakcíny. Český profesor Turánek už nemohl mlčet. Kvůli cenzuře
Foto: Repro Vimeo
Popisek: vakcinolog a imunolog prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc., DS
Turánek uvedl, že šel do soukromé firmy, protože tam potkal lidi, kteří chtěli investovat do toho, aby v Česku vzniklo pracoviště schopné výroby a výzkumu vakcín a také se chtěli napojit na velký kapitál, který dokáže zajistit náročné preklinické testování, které není možné financovat z grantů.
Vizitka prof. Turánka na webu Masarykovy univerzity ZDE

Vědec byl překvapen tím, kolik se vyrojilo odborníků na vakcíny, kteří mají potřebu se vyjadřovat, ačkoliv uvádějí zavádějící informace a podílejí se na „jarmarku s vakcínami“. K vyjádření ho dohnal hon na doktorku Pekovou. Turánek má za to, že už došlo ke Krylově „demokratuře“ a dochází k cenzuře. Tvrdí, že prezentovaná fakta jsou buď vymyšlená, nebo okleštěná a nasvícená tak, aby situace vypadala jako že společnost zachrání pouze vakcína.

Jaroslav Turánek říká, že studii o koronavirech udělal už na začátku pandemie a ukázal na slabiny celého problému. A slabiny nyní pod tíhou důkazů začínají prosakovat. „Nečekal jsem, že to nabere takové obrátky a že tento jarmark s vakcínami toto nechutné jejich vnucování pod záminkou, že dostanete tenisky, iPhony nebo ž
Alois Lopata
Alois Lopata
Nechat se naočkovat kteroukoliv z vakcín proti koronaviru může jen absolutní debil. Až se za pár let projeví ty opravdu závažné vedlejší účinky, tak vymřou 2/3 populace, což je patrně i cílem této frašky s neškodnou rýmou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze