UniCredit dnes spouští službu Apple Pay i na kartách VISA

UniCredit dnes spouští službu Apple Pay i na kartách VISA
  • Apple Pay mohou nově využívat i majitelé prémiových, kreditních a debetních karet Visa
  • Služba Apple Pay se těší u klientů UniCredit velké popularitě, za poslední měsíc utratili téměř 100 milionů korun

Době hledání platebních karet po kapsách nebo v peněžence klientům UniCredit Bank již definitivně odzvonilo. Dnes, 4. prosince 2019, banka pro klienty v České republice a na Slovensku spouští službu Apple Pay pro prémiové, kreditní a debetní karty Visa. Kartu Visa UniCredit Bank si tak mohou jednoduše nahrát do digitální peněženky (Wallet) některého z chytrých zařízení Apple a díky NFC technologii jimi pohodlně platit. Každá transakce je schválena jednorázovým bezpečnostním kódem, který je navíc unikátní a dynamický.

Platit v aplikacích či prohlížeči Safari prostřednictvím Apple Pay mohou majitelé chytrých telefonů iPhone 6 a novější a iPhone SE, tabletů iPad Pro, iPad páté generace, iPad Air 2 a iPad mini 3 a novější. Platit Apple Pay v prohlížeči Safari je možné na jakémkoliv počítači Mac uvedeném na trh v roce 2012 či později s operačním systémem macOS Sierra a potvrdit platbu iPhonem 6 či novějším nebo chytrými hodinkami Apple Watch, nebo otiskem prstu (Touch ID) na novém MacBook Pro.

Služba Apple Pay se od svého spuštění těší velké popularitě. Za poslední měsíc klienti UniCredit Bank s Apple Pay utratili téměř 100 milionů korun při počtu 225 000 transakcí. To je na jednu platbu 500 korun a měsíčně na každého aktivního klienta 7 500 Kč. Z dat UniCredit Bank vyplývá, že počet uživatelů této formy bezkontaktního placení neustále stoupá, jedná se o tisíce nových klientů týdně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze