Už i podlahy se tisknou na 3D tiskárně. Jedna taková bude na letišti v Amsterdamu

Už i podlahy se tisknou na 3D tiskárně. Jedna taková bude na letišti v Amsterdamu
  • Na 3D tiskárnách se tiskne všelicos, nyní došlo i na podlahy
  • Společnost Aectual první podlahu položí v Tokiu, ještě letos dojde i na letiště v Amsterdamu
  • Jde jen jen o pár centimetrů vysoké formy, vnitřek se vyplňuje až na místě

Pomocí 3D tisku dnes už zvládáme vyrábět různé předměty pro širokou škálu průmyslů. Vyrobeny takto byly nejen střelné zbraně, ale dokonce i automobil. Co by však mohlo přinést užitek prakticky každému je počin holandské společnosti Aectual.

Podlaha z 3D tiskárny

Tato společnost používá velké roboty k tisku podlah. Podlah, po kterých mají chodit stovky tisíc lidí a vystavovat je tak vysoké zátěži. Prvně bude podlaha položena v Tokiu a ihned poté přijde na řadu jedno z největších evropských letišť v Amsterdamu, a to už v listopadu.

Systém společnosti Aectual využívá obrovské roboty k tisku trojrozměrných návrhů na velmi velkých plochách, a to pomocí recyklovaného bio-plastového materiálu. Roboti se pohybují ze strany na stranu na kolejích a provádějí vlastní návrh, který bude sloužit jako rám pro podlahu. Jakmile jsou dokončeny, tento 3D vytištěný obrys se přesune na stavbu. Tam společnost vyplňuje prázdné prostory z recyklovaných kousků žuly nebo mramoru a pojícího materiálu. Nakonec je vše vyleštěno, aby se dosáhlo hladkého a lesklého povrchu.

Zdroj: fastcodesign.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze