Valve začíná prodávat Steam Deck a propaguje jej „dalším“ dílem Portalu

Valve začíná prodávat Steam Deck a propaguje jej „dalším“ dílem Portalu
Fotografie: Valve
  • Mobilní herní konzole Steam Deck už se začíná distribuovat
  • Valve na její podporu pořádá nejrůznější akce
  • Jednou z nich je i krátká hříčka z universa Portalu

Steam Deck je jedním z nejvíce zajímavých kousků hardwaru za poslední dobu. Vypadá jako kapesní konzole, ale ukrývá v sobě výkonný hardware, který si troufne i na modernější tituly. Lze ho tak použít jako náhradu herního notebooku, a to za docela příznivou cenu, která začíná už na 10 tisících Kč.


Po menších odkladech se zařízení konečně dostalo do produkční fáze a je vidět, že Valve se snaží propagovat jej všemožnými způsoby. Pár prvních kusů dokonce v rámci marketingové kampaně osobně doručuje Gabe Newell, spoluzakladatel a ředitel Valve.

Vedle samotného hardwaru je ale pro úspěch neméně důležitý software. Valve spustilo stránku steamdeck.com, kde si můžete prohlédnout seznam aktuálně podporovaných titulů a po přihlášení lze i zkontrolovat kompatibilitu své knihovny ve Steamu.

Vedle toho Valve oživilo i značku, která se zdála být kompletně mrtvá. Půlhodinová hříčka Aperture Desk Job navazuje na Portal. Těží zejména z jeho vizuálního stylu a sarkastického smyslu pro humor. I když je hra oficiálně přístupná i pro PC, nepodporuje klávesnici a myš. Její vychytávky, jako je například gyroskopické míření, mají totiž propagovat právě schopnosti Steam Decku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze