Vánoce jsou za rohem IV.

To nejlepší z Netflixu
Vánoce jsou za rohem IV.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Do Vánoc zbývají pouhé čtyři dny
  • Dnes se podíváme, jaké vánoční novinky nabízí Netflix

Dnes se na malý okamžik vrátíme k Netflixu, který každý rok nabízí mnoho nových vánočních snímků a byla by škoda se na ně nepodívat. Všechny snímky, na které se dnes podíváme, pocházejí z produkce Netflixu a vznikly v letošním roce.

Noelin deník (The Noel Diary)

Romantické drama, které natočil režisér Charles Shyer, který s Davidem Goldnem pracoval i na scénáři. Snímek byl natočený podle stejnojmenné knihy od autora Richarda Paula Evanse. Ve filmu se představili Justin Hartley, Essence Atkins, James Remar, Bonnie Bedelia, Barrett Doss a další. Netflix Noelin deník uvedl 24. listopadu 2022.

Mladý a úspěšný spisovatel Jake Turner (Justin Hartley) se o Vánocích dozví, že jeho matka zemřela a on se musí vrátit do rodného domova, protože mu odkázala vše, co měla. Během třídění věcí a vyklízení domu si všimne záhadné ženy, která postává venku. Jmenuje se Rachel Campbell (Barrett Doss) a hledá svoji biologickou matku Noel, která v domě jeho matky pracovala. Jake a Rachel se začnou poznávat a postupně sbližovat. Ukáže se, že to byla Jakeova chůva. V té době Noel bylo 17 let. Jediný, kdo by o Noel mohl vědět víc, je Jakeův otec. On se s ním ale odmítá setkat. Svůj názor nakonec změní a společně s Rachel se za otcem vydají. Po cestě najde u Jakea v batohu deník, který si Noel psala. Jake ho vzal s dalšími věcmi z matčina domu. Během jejich cesty odkrývá také Jake spoustu věcí ze svého dětství. Jakeův otec Rachel řekne, kde Neol teď zrovna bydlí. To a deník Rachel stačí a jedou zpět domů. Když ale mezi nimi dojde k projevům lásky, Rachel pokračuje v cestě sama. Jake se rozhodne za Noel jet. Řekne jí o Rachel, o tom, že ji hledá. Pak jede za Rachel, aby jí řekl, že poprvé za celý život už nechce být sám a vyzná jí lásku. Rozhodnutí je už na ní.

Krásný a dojemný vánoční příběh. Po dlouhé době snímek, který není stejný jako ostatní – díky tomu je nepředvídatelný. Pokud hledáte film, u kterého se chcete zamilovat a prožít hezké i těžké časy se svými hrdiny, je tento ten pravý.

Vánoce s tebou (Christmas with You)

Vánoční romantická komedie, kterou natočil režisérka Gabriela Tagliavini. Scénář napsal Michael Varrati. V hlavních rolích hrají Aimee Garcia a Freddie Prinze Jr. Dále se ve filmu objevili Gabriel Sloyer, Deja Monique Cruz, Grace Dumdaw, Lawrence J. Hughes, Zenzi Williams a Matthew Grimaldi. Snímek získal smíšené reakce od kritiků. Netflix Vánoce s tebou uvedl 17. listopadu 2022.

Popová hvězda Angelina (Aimee Garcia) začíná zaostávat za mladými a novými hvězdami. Její agentka a okolí si myslí, že by měla natočit vánoční píseň. Ona ale nemá žádnou inspiraci. Projíždí Instagram a najde video, kde její fanynka Kristýna (Deja Monique Cruz) zpívá její píseň. Brzy bude mít narozeniny a přeje si se s Angelinou potkat. Během Vánoc se ale Angelina necítí dobře. Nemá je ráda od té doby, co jí umřela máma. Když už neví co dál, rozhodne se odjet z města navštívit mladou fanynku a splnit jí narozeninové přání. To ale netuší, že kromě inspirace najde také lásku.

Netflix má letos v nabídce opravdu mnoho krásných vánočních příběhů a tento je další. Ze začátku si možná nebudete výběrem jistí, stejně jako já, po pár minutách ale poznáte, že snímek stojí za zhlédnutí.

Vánoce na spadnutí (Falling for Christmas)

Americká vánoční komedie, kterou natočila režisérka Janeen Damian. Scénář společně s ní napsali Jeff Bonnett, Michael Damian a Ron Oliver. V hlavní roli se představila Lindsay Lohan, která se objevila v celovečerním filmu po více jak deseti letech. Ve snímku dále hrají Chord Overstreet, George Young, Jack Wagner, Alireza Mirmontazeri a další. Lindsay Lohan se také podílela na nahrávání písni k filmu. Premiéra snímku na Netflixu proběhla 10. listopadu 2022.

Rozmazlená dcera hotelového magnáta Sierra Belmont (Lindsay Lohan) má pracovat v hotelu svého otce v lyžařském středisku v Aspenu. Ona ale přidělenou práci nechce dělat. Stěžuje si svému příteli, influencerovi Tadovi Fairchildovi (George Young). Tvrdí, že rozmazlená není a chce něco dokázat sama, ale přitom se sama ani nedokáže obléct. Do hotelu za jejím otcem přijde Jake Russell (Chord Overstreett), který vlastní malý penzion nedaleko. Nejezdí k němu ale moc lidí a on je před krachem. Chtěl požádat pana Belmonta, aby do jeho penzionu zainvestoval. Ten ale odmítl. Mezitím Tad přijede do pro Sierru a odveze ji až do hor, kde má probíhat focení. Místo toho ji tam ale požádá o roku. V horách vypukne sněhová bouře a Sierra na lyžích sjede z kopce a po nárazu do stromu omdlí. Tad se propadne do sněhu. Sierru najde Jake a odveze ji do nemocnice. Lékaři zjistí, že ztratila paměť. Její chování se sice moc nezměnilo, ale na jméno si nevzpomene. Nemá ani kam jít, tak se Jake nabídne, že ji vezme k sobě do penzionu, než si nevzpomene, kdo je nebo než ji někdo nezačne hledat. Rozhodne se Jakeovi v penzionu pomáhat, ale postupem času zjišťuje, že vlastně nic neumí. Začne se také sbližovat s Jakem. Sierra se rozhodne pomoci sehnat pro penzion finanční dary. Na Štědrý večer Sierru najde Tad a její otec v penzionu. Ona si rozpomene a odejde s Tadem a otcem zpět do hotelu. Zůstane nakonec s Tadem nebo strávený týden s Jakem byl tak kouzelný, že se k němu vrátí?

Vánoční zamilovaný příběh, ve kterém se po velmi dlouhé době představila Lindsay Lohan. Začátek by bylo lepší úplně přeskočit, protože mě na poprvé odradil a film jsem vypnula. Pak jsem mu dala ještě jednu šanci, a část, kdy je Sierra Jakea v penzionu, je velmi krásná.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze