Vánoční filmy, které stojí na HBO Max za zhlédnutí

fZone.cz přeje veselé Vánoce
Vánoční filmy, které stojí na HBO Max za zhlédnutí
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Streamovací platforma nabízí klasiku ve formě Harryho Pottera a Pelíšků
  • Můžete si také pustit švédskou pohádku odehrávající se ve 40. letech minulého století
  • A Jiskra Vánoc je klasický americký vánoční příběh o lásce

Ve včerejším článku jsme se zaměřili na ty nejlepší vánoční filmy, které Netflix nabízí. Dnes se podíváme na streamovací platformu HBO Max. Musíme uznat, že nabídka filmů s vánoční tématikou je zde o poznání menší, přesto jsme našli několik snímků, které stojí za zhlédnutí. Pravděpodobně jste většinu již někdy viděli, přesto stojí za to, si je připomenout. Co nás u HBO Max zaujalo nejvíce?

Harry Potter

Kdo by neznal kouzelný svět Bradavic. HBO Max má celou filmovou sérii ve stálé nabídce. Postupně se tak můžete podívat na Kámen mudrců, Tajemná komnata, Vězeň z Azkabanu, Ohnivý pohár, Fénixův řád, Princ dvojí krve a Relikvie smrti 1. a 2. část. Ačkoliv se nejedná tak úplně o vánoční filmy, k Vánocům patří.

Harry Potter – chlapec, který žije u příbuzných a nedostává se mu zrovna láskyplného domova. V den jeho jedenáctých narozenin se dozví, že je čaroděj a odjíždí do Školy čar a kouzel v Bradavicích. Už ve vlaku do Bradavic potkává nové přátele – Hermionu a Rona. Ti jej budou doprovázet po celou dobu jeho dobrodružství. Příběh asi znáte, ale pokud jste fanouškem Harryho Pottera, pak je jedno, kolikrát příběh malého kouzelníka zhlédnete.

Pelíšky

Stejně jako Netflix i HBO Max nabízí českou filmovou klasiku Pelíšky. Film plný již zlidovělých hlášek k Vánocům rozhodně patří. Příběhy několika rodin, které se vzájemně prolínají vás rozhodně pobaví a v některých chvílích rozesmutní. Ve filmu odehrávajícím se před okupací v roce 1968 můžeme vidět Miroslava Donutila, Jiřího Kodeta, Bolka Polívku, Simonu Stašovou, Evu Holubovou, Stellu zázvorkovou a další.

Vánoční pohádka

Vánoční atmosféru vám zaručeně naladí švédská pohádka. Příběh se odehrává ve 40. letech minulého století, kdy se lidé stále vzpamatovávají z následků války. Čtrnáctiletý Karl je synem majitele obchodního domu a patří tak mezi bohatší vrstvu obyvatel. Karl se ale jednoho dne střetne s dívkou, kterou hledá policie, jelikož ukradla jablko pro svoji sestru. Karl ji zapře a pomůže ji tak uniknout. Potká ji ale ještě několikrát a vždy se jí zastane. Zjistí, že je ze sirotčince, a tak se rozhodne, že bohatým vezme vánoční dárky a dá je chudým. Jeho hrdinou a vzorem je totiž Robin Hood a Karl pracuje na poště, kde má přístup ke všem balíčkům.

Jiskra Vánoc

Jiskra Vánoc

Klasický americký vánoční příběh, který ukazuje, že i ženy ve středním věku mohou zažít nečekanou lásku. Molly nedávno přišla o manžela a těší se na Vánoce, že ji navštíví dcera s manželem a dcerou. Ti ale nemohou přijet, a tak se Molly vydá za nimi. Už na letišti ale potká muže, který jak záhy zjistí, je ve městě žádaný starý mládenec, se kterým si rozumí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze