Walkman žije. Téměř po 50 letech se prodává jeho moderní napodobenina

Walkman žije. Téměř po 50 letech se prodává jeho moderní napodobenina
Fotografie: We Are Rewind
  • Výrobek odkazuje k původnímu modelu z roku 1979
  • Má však moderní funkce jako je nabíjecí akumulátor a Bluetooth

Kdyby se někdy dělala nějaká pomyslná síň slávy přenosné elektroniky, určitě by v ní neměl chyběl Walkman od Sony. Ještě dlouho před tím, než přišly mobilní telefony nebo MP3, umožnil každému vzít si svoji oblíbenou hudbu na cesty a kamkoli jinam.

Není proto zas až tak překvapivé, že i po téměř pěti dekádách od uvedení vznikají jeho napodobeniny. We Are Rewind Cassette Player je návratem ke kultovnímu prvnímu přehrávači Walkman od společnosti Sony z roku 1979, modelu TPS-L2. Jeho kovové pouzdro a jednoduchý obdélníkový tvar jsou jasným odkazem na původní výrobek, moderní prvky výbavy však připomínají, že se píše 21. století.

Pryč je například neustálé vyměňování baterií. Přístroj obsahuje dobíjecí baterii, která údajně vydrží až 12 hodin. Vedle toho je k dispozici připojení Bluetooth 5.1, které umožňuje spárování přehrávače se sluchátky Bluetooth nebo reproduktory v jeho blízkosti. K dispozici je také konektor pro sluchátka a pomocný vstup pro nahrávání (oba 3,5 mm).

We Are Rewind Cassette Player

Tento walkman tak cílí na ty, kteří mají svoji sbírku hudby ještě na magnetických audiokazetách a protože už nemají kompatibilní zařízení, některé historické skvosty mohou končit zapomenuty. Ne všechnu starší hudbu lze totiž nalézt v digitální podobě nebo na streamovacích službách. Kazetový přehrávač Bluetooth We Are Rewind je v prodeji za 3 800 a je k dispozici ve třech metalických odstínech: oranžové, modré nebo šedé. Prodávají se i kazety, pokud byste měli o tento druh historického média nouzi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze