Walkman slaví 40 let. Vrátí se v bezdrátové podobě?

Walkman slaví 40 let. Vrátí se v bezdrátové podobě?
  • Kampaň na Kickstarteru vybírá peníze na přehrávač kazet pro 21. století
  • Zvuk vám pošle do bezdrátových sluchátek skrze Bluetooth 5.0
  • Stát bude 63 dolarů, tedy asi 1 700 korun

Přenosný kazetový přehrávač od Sony, který vešel do širšího povědomí jako Walkman, slaví čtyřicáté narozeniny. S jeho příchodem se dramaticky změnil způsob, jakým konzumujeme hudbu. Všechno další – Discmany, MP3 přehrávače, mobily a také Spotify – to vše už bylo jen přirozenou evolucí tohoto přelomového zařízení.

Pravda je, že kazety nikdy nebudou tak velebeny jako vinyly. Walkman má ale pro mnoho z nás velmi silný nostalgický náboj. A taky je docela pravděpodobné, že někde na půdě nebo ve sklepě objevíte sbírku zapomenutých kazet, jejichž obsah by mohl být svým způsobem cenný.

Toto jsou asi dva hlavní důvody, proč se NINM Lab pouští do kampaně na Kickstarteru. Cílem je vybrat dost peněz na vývoj a výrobu zařízení, které bude vypadat jako walkman, ale zvuk z kazety vám pošle do bezdrátových sluchátek skrze Bluetooth 5.0. Chybět nebude ani klasický jack, klip na opasek a dokonce ani mikrofon, pokud byste chtěli mít stylový diktafon.

Walkman

K dispozici budou v případě úspěchu tři barevná provedení. Jedno z nich dostanou podporovatelé za 63 dolarů (asi 1 700 korun s daní). Ve volném prodeji pak bude zařízení o třetinu dražší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze