Xiaomi vytvořilo pro Walmart exkluzivní projektor za takřka 60 tisíc korun

1
Xiaomi vytvořilo pro Walmart exkluzivní projektor za takřka 60 tisíc korun
  • Xiaomi slibuje stejnou obrazovou kvalitu jako v klasických „velkých“ kinech
  • Promítací vzdálenost začíná již na pouhých 5 cm od zdi nebo plátna
  • Projektor dokáže vytvořit uhlopříčku o velikosti až 150 palců

Spolupráce čínského výrobce Xiaomi a amerického obchodního řetězce Walmart přináší první plody v podobě laserového projektoru s cenovkou takřka 60 tisíc korun. Sebevědomá cena projektoru Xiaomi zákazníky možná trochu zaskočí. Čínská společnost si totiž vybudovala jméno díky produktům, které nabízí velmi výhodný poměr cena/výkon.

Xiaomi Mi Laser Projector

V dnešní době 4K obsahu může překvapit „pouhé“ Full HD rozlišení, avšak v minimalistickém projektoru, který obdržel několik cen za design, se skrývá několik technologií, jež mají Xiaomi Mi Laser Projector 150" bezpečně odlišit od konkurence. Jednou z nich je například možnost ultrakrátké promítací vzdálenosti. Zařízení tak stačí umístit pouhého půl metru od zdi, respektive plátna, na které se promítá. Minimální vzdálenost dokonce začíná již na 5 centimetrech, což je opravdu působivé s přihlédnutím k tomu, že výrobce slibuje špičkovou kvalitu obrazu i z takto malých vzdáleností. Standardní projektory je nezřídka potřeba umístit až na druhou stranu místnosti. Těšit se můžeme na svítivost 5 000 lumenů a kontrast 3 000 : 1. To jsou dle výrobce srovnatelné parametry s tím, na co jsme zvyklí z klasických velkých kin.

Krásný obraz má být zajištěn i díky technologii ALPD 3.0 od společnosti Appotronics, která tuto technologii používá ve více než 3 000 kinech po celém světě. Xiaomi navíc nezapomnělo ani na bezpečí uživatele – pokud by se snad někdo k laserem promítanému obrazu přiblížil do nebezpečné vzdálenosti, projektor se automaticky vypne, aby nedošlo k poškození zraku. S ergonomickým dálkovým ovládáním zase můžete spustit Google Asistenta.

Na těle zařízení nalezneme tři HDM 2.0 porty, USB 3.0, USB 2.0, ethernetový port. Samozřejmě nechybí ani Wi-Fi s podporou frekvence 2,4 GHz a 5 GHz nebo Bluetooth ve verzi 4.0. O zvuk se starají čtyři reproduktory s podporou Dolby Audio a DTS. Projektor bude k prodeji za cenu 2 tisíce dolarů, tedy přibližně 55 tisíc korun i s daní.