YouTube na Amazon Echo Show a Fire TV nebude. Google bude přístup nadále blokovat

YouTube na Amazon Echo Show a Fire TV nebude. Google bude přístup nadále blokovat
Fotografie: The Verge
  • Giganti Google a Amazon stojí opět proti sobě a spor začíná gradovat
  • Služba YouTube bude na produktech značky Amazon blokována
  • Pokud YouTube na Fire TV nebo Echo Show chcete, musíte využít webovou verzi

Aplikaci YouTube dnes nalezneme téměř všude, respektive na většině chytrých zařízeních s přístupem na internet. Aplikace existovala i pro produkty značky Amazon, respektive pro Echo Show a Fire TV. Tomu je však konec, Google se rozhodl, že službu bude na konkurenčních produktech od Amazonu blokovat. Důvod? Amazon prý pro změnu ignoruje produkty od Googlu, například Chromecast pro streamování videoklipů, který patří ve své kategorii k nejprodávanějším, nenalezneme na portále Amazon.com. A vzhledem k tomu, že jsou oba giganti na ostří nože, rozhodl se Google blokovat alespoň své služby.

Problémy s YouTubem na produktech od Amazonu, konkrétně na Echo Show, započaly již v minulém roce. Tehdy se ještě oba rivalové navzájem dohadovali, na čí straně je chyba, nakonec se však aplikace podařila zprovoznit. Krátce poté však Google vydal vyjádření, ve kterém vysvětluje, proč bude YouTube na produktech od Amazonu nedostupné. Ano, tentokrát mluvíme v množném čísle, kromě Echa Google zaškrtil přístup i uživatelům Fire TV. Tentokrát již oficiálně.

Echo Show
YouTube na produktech od Amazonu?

Googlu se nemusí líbit více věcí než jen to, že na Amazon.com zákazníci nenaleznou Google Chromecast. Amazon jde proti Googlu i co se obchodu s aplikacemi týká, namísto Obchodu Play využívá Amazon vlastní obchod, skrze který si zákazníci Amazonu instalují aplikace.

Pokud patříte mezi uživatele Echa nebo Fire TV, musíte využít webového prohlížeče. Nelze vyloučit, že se oba giganti do budoucna dohodnou a Google tak YouTube opětovně zpřístupní. Je však zcela logické, že i Amazon bude muset Googlu nabídnout něco na oplátku, například zařazení produktů do své nabídky.

Zdroj: androidcommunity.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze