Nová rodinka hlasových asistentů od Amazonu je na světě

Nová rodinka hlasových asistentů od Amazonu je na světě
Fotografie: Amazon
  • Novinky Echo, Echo Dot a Echo Show 10 přichází v kulatém provedení
  • Amazon uvádí na trh i dětskou verzi reproduktoru, která dětem pomůže s domácími úkoly a přečte jim pohádku na dobrou noc

Amazon představil novou generaci hlasových asistentů Echo ve čtyřech různých provedeních.

Prvním je Echo, který je kombinací stejnojmenného předchůdce a modelu Plus. Speciálním ho dělá jeho tvar, který je tentokrát sférický namísto válcovitého. Většinu plochy zabírá mřížka a spodní část zařízení je obzvláštněna LED pruhem. Těšit se můžeme na vyladěné reproduktory a Dolby Audio.

Echo umí „vycítit“ akustiku prostoru, ve kterém se nachází, a podle ní sám nastavit zvuk. Disponuje novým procesorem AZ1 Neural Edge od Amazonu, díky kterému bude virtuální asistentka Alexa reagovat rychleji na naše hlasové povely.

Echo

Další novinkou je Echo Dot, který je k dostání ve třech různých variantách. Designem se podobá Echu, jen s tím rozdílem, že je menší. Existuje také varianta s LED displejem, který ukazuje například čas, teplotu nebo budík.

Echo Dot

Společnost vytvořila i speciální verzi Echo Dot pro děti. Dětská edice nabízí výběr ze dvou zvířecích motivů: tygra a pandy. Kromě rozdílného kabátku se hlasový asistent neliší od klasického modelu Dot, i když je přizpůsoben dětským potřebám.

Děti si mohou nastavit místo normálního budíku zvířecí zvuky. Dále jim Echo Dot pomůže s domácími úkoly a vytočí čísla schválených rodinných příslušníků nebo kamarádů. Asistentka Alexa také jednoduše rozpozná hlas dítěte a automaticky přepne zařízení na dětský profil.

Ke koupi Echo Dot Kids Edition dostanou zákazníci bonus, kterým je roční předplatné služby Kids+, jež obsahuje dětské audioknihy a interaktivní hry.

Echo Dot Kids Edition

Posledním produktem je Echo Show 10. Toto zařízení má otočný 10,1palcový displej, který se automaticky otáčí podle toho, odkud mluvíte. Můžete se tak například bez obav pohybovat po místnosti a u toho vést videohovor s blízkými. Obrazovka i trojitý reproduktor jsou na pohyblivém těle, které se zvládne otočit o 360 stupňů za pomocí bezkartáčového stejnosměrného motoru.

Echo Show 10

A teď k cenám. Model Echo si můžeme pořídit za 100 dolarů (2 800 Kč včetně DPH), Echo Dot za 50 dolarů (1 400 Kč včetně daně) a pokud si vyberete variantu s LED displejem, případně Echo Dot Kids Edition, zaplatíte 60 dolarů (1 700 Kč včetně DPH). Echo Show 10 je nejdražší, když stojí 250 dolarů (7 100 Kč včetně DPH).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze