Na trh vstoupil upgradovaný Fire TV Stick a levnější Fire TV Stick Lite od Amazonu

Na trh vstoupil upgradovaný Fire TV Stick a levnější Fire TV Stick Lite od Amazonu
Fotografie: Amazon
  • Stejně výkonné ovladače se cenově liší jen o 10 dolarů, rozdíl poznáte převážně v designu
  • Obě streamovací „tyčinky“ připojíte k internetu pomocí Wi-Fi

Amazon během čtvrteční hardwarové akce představil dva nové produkty. Konkrétně se jedná o vylepšeného nástupce Fire TV Stick, jehož hardware poskytuje o 50 % vyšší výkon než u předchozích generací, a jeho levnější verzi Fire TV Stick Lite. Tato malá zařízení připomínají USB flashdisk a dají se připojit rovnou do televizoru prostřednictvím HDMI.

Amazon Fire TV Stick

Liší se cenou, designem i funkcemi, ale jsou přitom stejně rychlé a výkonné. Virtuální asistentka Alexa s podporou hlasových pokynů je k dispozici u obou variant, protože i verze Lite disponuje mikrofonem.

Pořizovací cena ovladače Fire TV Stick je 39,99 amerických dolarů (1 130 Kč včetně DPH), Fire TV Stick Lite je o 10 dolarů levnější. Stojí tedy pouhých 29,99 dolarů (845 Kč včetně DPH).

Fire TV Stick je také rychlejší než starší Fire TV Stick 4K, který je na trhu už nějakou dobu dostupný za 49,99 dolarů (1 400 Kč včetně DPH). Základním rozdílem mezi novými ovladači je absence tlačítek hlasitosti a ztišení zvuku u levnějšího Fire TV Stick Lite. V této odlehčené verzi tedy dostanete do rukou jednodušší verzi dálkového ovladače.

Amazon Fire TV Stick
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze