Zákazníci Woltu si nově mohou objednávat jídlo ve vratných obalech

Zákazníci Woltu si nově mohou objednávat jídlo ve vratných obalech
Fotografie: Wolt
  • Finský technologický startup Wolt zaměřující se na doručování jídla zahájil spolupráci s českým poskytovatelem vratných ekologických obalů na jídlo a pití s sebou
  • REkrabička je nyní dostupná ve více než čtyřech desítkách podniků v Praze, Brně, Ostravě, Liberci a Českých Budějovicích
  • Postupně se bude spolupráce rozšiřovat i do dalších měst

Finský startup na rozvážení jídla až domů či do kanceláře nově nabízí možnost dodání ve vratných ekologických obalech. Spolupráce Woltu a REkrabičky byla zahájena začátkem letošního roku v rámci pilotního testování v 15 podnicích z Prahy, Brna a Českých Budějovic a po třech měsících se projekt rozšiřuje i do dalších restaurací a měst. „Již od začátku je filozofií Woltu podnikat zodpovědně a udržitelně s ohledem na okolí. Po kompenzaci uhlíkové stopy našich kurýrů je snížení množství obalového odpadu další podstatné téma, kterému je potřeba se věnovat. Díky spolupráci s REkrabičkou došlo k využívaní znovupoužitelných obalů u našich partnerů i zákazníků, čímž se sníží také plýtvání. Projekt je teprve na startu, ale očekáváme, že zákazníci tuto možnost ocení a věříme, že právě jejich poptávka by mohla restaurace a podniky k udržitelnější cestě motivovat,” doplňuje za Wolt Jan Foret. Na hlavní stránce Woltu je zároveň dostupná sekce EKO obaly, kterou využívá čím dál více zákazníků, právě jejich poptávka by mohla restaurace a podniky k udržitelnější cestě motivovat.

Poptávka pro vratných obalech v rozvozu roste

Během pilotního testování ve třech městech Wolt rozvezl v REkrabičkách okolo 800 jídel, což naznačuje, že je o službu mezi zákazníky zájem. To potvrzuje i Ondřej Širočka, zakladatel firmy REkrabička: „Využití REkrabiček v rozvozu byl požadován velkým množstvím partnerů a zákazníků a my jsme rádi, že jim tuto možnost konečně můžeme nabídnout. S Woltem jsme se o spolupráci bavili už snad někdy v roce 2019. Tenkrát byla REkrabička v začátcích a Wolt působil na českém trhu také poměrně nově. Na konci roku 2021 jsme se opět propojili a zjistili, že problémy, které nám v minulosti bránily REkrabičku na Woltu spustit, už nejsou aktuální. Pustili jsme se tedy do práce a k velkému nadšení celého našeho týmu se podařil spustit provoz.

Jednoduše a za vratnou zálohu

Zákazníci si nyní díky spolupráci mohou vybírat jídlo ve vratném obalu z nabídky více než čtyř desítek podniků v Praze, Brně, Ostravě, Liberci a Českých Budějovicích, mezi které patří například restaurace Bowlers, Etapa, Puzzle Salads, Pilgrim nebo Palouk. Podniky lze najít například díky vyhledávacímu okénku aplikace, které po zadání slova „REkrabička” ukáže všechny podniky v okolí, které se projektu účastní. Pak už stačí vybrat obal při zadávání objednávky, ke které se přičte vratná záloha 80 Kč. Tu zákazník dostane zpět při vrácení obalu do kteréhokoliv z partnerských podniků REkrabičky. Jednou z hlavních výhod vratných krabiček oproti jejich jednorázovým verzím je kromě udržitelnosti i lepší těsnění, díky kterému se jídlo nevylije a zůstane déle teplé a čerstvé. Obaly jsou navíc vyrobeny v Česku ze 100% recyklovaného materiálu bez BPA a vydrží až 400 použití. Bez problému zvládnou také používání v mikrovlnce či mytí v myčce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze