Wolt kompenzuje uhlíkovou stopu za všechna svá doručení

Wolt kompenzuje uhlíkovou stopu za všechna svá doručení
  • Nejčastěji se jídla zakoupená přes Wolt dopravují pomocí aut, motorek či kol
  • Wolt je součástí projektu na záchranu lesu v Brazílii a vysazuje stromy v Kolumbii

Uhlíková stopa je v současné době velké téma, ke kterému se vyjadřují nejen automobilky, ale i další společnosti.

Wolt

Podobnou cestou se vydala i společnost Wolt, která vám možná vozí obědy do kanceláře. Wolt kompenzuje uhlíkové komise za všechna budoucí, současná, i minulá doručení, a to už od roku 2015. O veškeré náklady se stará Wolt, a to v rámci partnerství se společností South Pole, která je lídrem v oblasti klimatické změny. Společně spočítaly veškeré uhlíkové komise, které vznikly během doručování objednávek z Woltu. Kompenzace emisí probíhá formou podpory certifikovaných projektů zaměřených na vyvážení uhlíkové stopy. Doručení přes Wolt probíhají primárně autem, na skútru nebo na kole.

Wolt společně se společností South Pole vytvořil předpoklad toho, kolik emisí skleníkových plynů vypouští do atmosféry jednotlivé dopravní prostředky partnerských kurýrů Woltu. Kromě emisí oxidu uhličitého se jedná také o metan a oxid dusičitý. Backendový systém Woltu monitoruje veškerá doručení i využité dopravní prostředky, takže Wolt přesně ví, jakou částku má každý měsíc kompenzovat.

Mezi projekty, kde Wolt nahrazuje svojí uhlíkovou stopu, patří například projekt Vichada v Kolumbii, kde je cílem vysázet 42 000 stromů a obnovit tamní les. Podobný projekt nese jméno Envira. Jde o projekt na ochranu lesa o velikosti 215 fotbalových hřišť v Brazílii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze