Zapomeňte na Barda, umělá inteligence od Googlu se teď mění na Gemini

Zapomeňte na Barda, umělá inteligence od Googlu se teď mění na Gemini
Fotografie: Google
  • Google nově svou AI nazývá pouze Gemini
  • Společně s tím představil nový model Ultra, který má překonávat GPT-4
  • Zatím však chybí podpora češtiny
  • Nové aplikace pro smartphony jsou zase dostupné jen v USA

Zatímco minulý týden to vypadalo, že Gemini je pouze „verze Barda“, Google v rychlém sledu přistoupil k dalším změnám ohledně své generativní umělé inteligence. S Bardem se tak po jeho krátkém a nepříliš zdařilém působení můžete rozloučit. Jakékoli pokusy o jeho kontaktování vás přesměrují na adresu gemini.google.com.

Pro neplatícího uživatele se ale nic nemění, na této adrese můžete stále chatovat a žádat si nejrůznější odpovědi na vaše zvídavé otázky. Pokud vás neuspokojí, můžete zkusit, jestli placená verze nebude lepší. Google ji říká Gemini Advanced, pohání ji model Ultra 1.0, který podle Googlu v mnoha ohledech překonává aplikace založené na GPT-4, tedy konkurenční ChatGPT Plus nebo Copilot Pro od Microsoftu.

I když vám stránka nabízí předplatné za 550 korun měsíčně, zvládne prozatím komunikaci jen v angličtině, s tím, že čeština by měla přijít s obvyklým zpožděním v řádu týdnů i měsíců. Za danou částku také získáte navýšení kapacity svého Drive úložiště na 2 TB a postupně se také začnou přidávat integrace do Google Dokumetů, Gmailu a dalších služeb.

Gemini

Společně s tím Google zveřejnil novou verzi aplikace Gemini pro Android i iOS. Ale i zde panuje regionální omezení, a to pouze na uživatele z USA.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze