Bard se rozšiřuje o Gemini Pro a o další jazyky včetně češtiny

 Bard se rozšiřuje o Gemini Pro a o další jazyky včetně češtiny
Fotografie: Google
  • Bard se rozšiřuje o aplikaci Gemini Pro a nechybí ani podpora češtiny
  • Chatbot tak získal nový model, který je lepší než jeho předchůdce
  • Svá tvrzení dokáže ověřit příslušnými odkazy na internet

Od začátku února se Bard rozšiřuje o aplikaci Gemini Pro ve více než 40 jazycích a ve více než 230 zemích a oblastech, včetně češtiny a Česka. Navazuje tak na prosincové uvedení modelu Gemini Pro v angličtině, díky čemuž má Bard pokročilejší schopnosti porozumění, uvažování, sumarizace a kódování. Gemini Pro ve službě Bard je tak k dispozici ve více než 40 jazycích a ve více než 230 zemích a oblastech, včetně češtiny a České republiky.

Organizace Large Model Systems, přední hodnotitel jazykových modelů a chatbotů, nedávno uvedla, že Bard s Gemini Pro je jedním z nejdoporučovanějších chatbotů, které jsou v současné době k dispozici (ať už se jedná o placené či neplacené verze), a současně poznamenala, že Bard udělal „ohromující skok“ vpřed, chlubí se Google na svém blogu. Rovněž nezávislí hodnotitelé při slepém testování označili Bard s Gemini Pro jako jednoho z nejvýkonnějších chatbotů ve srovnání s předními bezplatnými i placenými alternativami.

Kontrola odpovědí

Jedním z nedostatků současných chatbotů je nemožnost získat informace, odkud čerpali své výroky a názory. Gemini Pro proto přináší funkci „zkontrolovat“, která je nyní nově dostupná ve více než 40 jazycích, včetně češtiny. Po kliknutí na ikonu „G“ Bard vyhodnotí, zda na webu existuje obsah, který by jeho odpověď doložil. Pokud lze obsah ověřit, může uživatel kliknutím na zvýrazněné fráze zobrazit potvrzující nebo rozporující informace nalezené prostřednictvím Vyhledávání.

Tuto i další funkci chatbota si můžete vyzkoušet ještě dnes na adrese bard.google.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze