Žena si myslela, že je těhotná. Ukázalo se, že má v břiše velký nádor

Žena si myslela, že je těhotná. Ukázalo se, že má v břiše velký nádor
Fotografie: pixabay.com
  • Nádor vážil 12 kg
  • Lékaři ho odstranili během desetihodinové operace

Šokovaná žena, která si myslela, že je těhotná, měla ve skutečnosti v žaludku obrovský nádor. Vážil neuvěřitelných 12 kg, což je třiapůlnásobek průměrné porodní váhy dítěte. Jednatřicetiletá žena necítila žádné pohyby dítěte v břiše, takže se rozhodla jet do nemocnice, aby lékaři zkontrolovali, zda je plod v pořádku. Ti však zjistili, že má ve vaječnících nezhoubný nádor. Nádor byl úspěšně odstraněn během náročné desetihodinové operace.


„Podobný zákrok jsem dělal již několikrát. Tohle je ale bezpochyby ten největší tumor, jaký jsem kdy komu vyoperoval z těla. Pacientka musela před operací absolvovat dva měsíce testů, abychom si byli jisti, že se opravdu jedná o nezhoubný nádor,“ uvedl pro indy100.com gynekolog Jaider Choles Alvarado, který provedl operaci.

Pacientka byla den po operaci propuštěna z nemocnice domů, aby mohla pokračovat v rekonvalescenci. I když se nejedná o veselý zážitek, pacientka poděkovala lékařskému týmu za odstranění zátěže, která jí bránila ve volné chůzi a pohybu. V listopadu 2018 byl ženě žijící v kolumbijském městě Maicao odstraněn obrovský nádor o váze 28 kg.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze