Americká pěchota úspěšně otestovala kapesní drony. Už jimi vybavuje své jednotky

2
Americká pěchota úspěšně otestovala kapesní drony. Už jimi vybavuje své jednotky
  • Dron se jmenuje Black Hornet
  • Operační rádius je 1,6 kilometru
  • Maximální doba ve vzduchu činí 25 minut
  • Řadový voják se jej naučí ovládat za 2 minuty

Americká jednotka je obklíčena nepřáteli a vypadá to pro ni jako bezvýchodná situace, avšak velitel si od opasku odepne malou krabičku, zá méně než minutu ji rozloží na dron a pošle ho do vzduchu, odsud získá informace o pozici cizích jednotek, na jejichž základě naplánuje strategii, která povede k vítězství. Připomíná to scénu ze sci-fi filmu či videohry, že? Brzy to však bude realita.

Už v roce 2016 testovaly takové drony s názvem Black Hornet od firmy FLIR System v Afghánistánu speciální jednotky. Akční rádius těchto drobných průzkumníků je přitom až jednu míli (1,6 kilometru). Ve vzduchu vydrží 25 minut.

Testy podle všeho dopadly dobře, protože americké letectvo nyní zařadilo tento dron do své výzbroje a postupně se jím chystá vybavit všechny jednotky na bojových misích. Jeho hlavní výhodou je snadná použitelnost. Instruktorům stačí třídenní výcvik, běžným uživatelům pak dvě minuty.

Diskuze ke článku
Frantisek Plichta
Frantisek Plichta
Naposledy upraveno: 2. 7. 2019 16:38
:-)
Pavel
a já myslel že fyzikální zákony platí stejně všude na světě koukám v emerice asi né jak nám předvedl slibovač tesla musk

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze