Jak se používá antigenní lízátkový rychlotest ze slin Flowflex?

Jak se používá antigenní lízátkový rychlotest ze slin Flowflex?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Lillipop Self Test je určený pro vlastní otestování v prací, ve škole nebo doma. Celý proces testování je velice jednoduchý. V Rakousku je považován za nejlepší svého druhu. Lízátkový Flowflex je zvláště určený pro děti a starší osoby, pro které by mohl být test z nosních výtěrů nepříjemný.

Podle výsledků klinické studie, ve které byl antigenní lízátkový rychlotest ze slin porovnáván s RT-PCR, Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Lillipop Self Test správně identifikoval 81,82 % pozitivních vzorků a 100 % negativních vzorků.

Obsah balení


V malé krabičce najdete kromě detailního návodu k použití také testovací kazetu, lízátkový test ze slin a sáček na odpad. Všechny potřebné věci k testu byly speciálně zabalené, aby se nemohly před použitím poškodit.

antigenní rychlotest Flowflex

Provedení testu


Nejdříve je potřeba si umýt a nejlépe i vydezinfikovat ruce. Ty by měly být před provedením testu suché. Důležité je zkontrolovat datum exspirace testu, které najdete na obalu testovací kazety. Pokud je datum v pořádku, můžeme začít s testováním. Nejdříve otevřeme neprůhledný obal s lízátkovým testem a zkontrolujeme, zda je okénko s výsledkem a držák testovací kazety nepoškozený. Poté otevřete průhledný obal s lízátkovým testem. Test otevírejte na straně tyčinky lízátka. Při otevírání se nedotýkejte absorpční špičky lízátka.

Nyní se třikrát zhluboka nadechněte, abyste odstranili hleny ze zadní části nosu a krku. Poté se znovu jednou nadechněte a silně zakašlete. Poté vložte lízátkový test do úst absorpční špičkou na jazyk. Po dobu minimálně 30 sekund nechte test v ústech, aby se špička dostatečně nasytila slinami a změkla. Během této doby špičku otírejte o jazyk. Do lízátka by se nemělo kousat.

antigenní rychlotest Flowflex

Ihned po vyjmutí testu z úst zasuňte nasliněnou špičku testu do držáku testovací kazety a zatlačte směrem dolů, dokud střední lízátkového testu nezaklapne do kazety. Testovací kazeta by měla být položena na suchém, čistém a rovném povrchu. Počkejte 15 minut a poté zkontrolujte výsledek testu. Po více než 30 minutách by výsledek mohl být klamavý.

Pozitivní, nebo negativní?


Výsledek je negativní, pokud se zobrazí kontrolní čárka pouze u písmene C na testovací kazetě. Pokud se objeví kontrolní čárka u písmene C i T, tak byl u vás detekován koronavirus. Výsledek je považován za pozitivní, i když je čárka u písmene T slabá. V tomto případě byste měli neprodleně kontaktovat lékaře.

antigenní rychlotest Flowflex

Také se může stát, že je test proveden špatně. V takovém případě se buď neobjeví žádná čárka, nebo pouze u písmene T. Pokud vám vyjde neplatný test, je vhodné celý test opakovat s novou kazetou.

Po dokončení testu vložte použitý obsah do přiloženého sáčku na odpad. Sáček poté vyhoďte do směsného odpadu.

Zhodnocení


V balení najdete vše, co je potřeba k testu. Příbalový leták je velice obsáhlý a najdete v něm všechny potřebné informace. Kromě toho i informace o koronaviru. Samotné provedení testu bylo velice jednoduché. Je potřeba si dávat pozor na to, aby houbička na lízátkovém testu byla hodně navlhčená slinami. Pokud tomu tak nebude, sliny se nedostanou do testovací kazety a test bude neplatný.

antigenní rychlotest Flowflex

Test se dá pořídit za 60 Kč, což je v porovnání s konkurenty nižší cena. Pokud patříte mezi ty, pro které je testování z nosu nepříjemné, Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Lillipop Self Test velice doporučujeme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze