Antigenní testy ze slin na detekci koronaviru nakoupíte nově i v Lidlu

Antigenní testy ze slin na detekci koronaviru nakoupíte nově i v Lidlu
Fotografie: Lidl
  • Test stojí 139 Kč
  • Výsledek zobrazí do 15 minut a účinnost činí 95,8 %
  • Součástí balení je podrobný návod

Společnost Lidl od soboty 20. 3. zařadila do sortimentu antigenní testy ze slin, které slouží k testování osob na přítomnost koronaviru. Tímto krokem reaguje Lidl nejen na rostoucí poptávku po tomto zboží, ale současně se jedná o další krok, kterým chce přispět k boji proti koronaviru. Pro zákazníky bude testovací sada k dispozici za cenu 139 Kč. Před týdnem jsme vás přitom o podobném kroku informovali ve spojení s Kauflandem.


Jednorázový rychlotest na detekci COVID-19, který bude v prodejnách Lidl dostupný, je určen k odběru vzorku ze slin. Ten zobrazí výsledek do 15 minut, přičemž je klinická účinnost dodavatelem definována na 95,8 %. Kromě vysoké přesnosti je dalším benefitem také snadné a nebolestivé použití. Pomocí vatové tyčinky uživatel odebere stanovené množství slin, které následně promíchá v extrakční zkumavce. Ze zkumavky poté přidá tři kapky vzorku do učeného otvoru testovací kazety, kde dojde k vyhodnocení. Součástí balení testovacích sad je přirozeně podrobný návod pro správné použití včetně postupu při testování.

Kromě ochranných pomůcek, které jsme v minulosti zařadili do stálého sortimentu, jsme se rozhodli nyní zákazníkům nabídnout také antigenní testy. Věříme, že se nám podaří maximálně uspokojit poptávku po tomto zboží a současně pomoci v boji s koronavirem,“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler. Nabídka antigenních testů bude aktuálně součástí stálého sortimentu a nejedná se tak o časově omezenou akci.

Společnost Lidl dodává, že vyvíjí maximální úsilí k eliminaci případné nákazy koronavirem jak u svých zákazníků, tak zaměstnanců. Kromě bezpečnostních opatření v prodejnách proběhlo také testování všech zaměstnanců v provozu, které odhalilo nákazu pouze u minimálního vzorku testovaných (méně než 1 %).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze