Aplikaci DoKapsy od ČSOB už má více než sto tisíc lidí

Aplikaci DoKapsy od ČSOB už má více než sto tisíc lidí
Fotografie: ČSOB
  • Nejvyužívanějšími službami aplikace jsou nákupy jízdenek v MHD a placení parkovného
  • Uživatelé mohou využívat řadu slev a číst zprávy z různých médií
  • Aplikace je zdarma a pro její používání není třeba mít účet u ČSOB

Lifestylovou aplikaci DoKapsy od ČSOB má ve svém mobilu již přes sto tisíc uživatelů. Nejvyužívanějšími službami jsou nákupy jízdenek v MHD a placení parkovného. Uživatelé mají k dispozici i řadu slev nebo můžou číst zprávy z různých médií včetně prémiového obsahu. Aplikace je zdarma a pro její používání není třeba mít účet u ČSOB.

„Žádná jiná podobná aplikace takového rozsahu u bank v Česku není. Lidé vyhledávají inovace, které jim šetří čas a peníze a zpříjemňují život, což je přesně případ DoKapsy od ČSOB. Neustále pracujeme na dalším vývoji a rozšiřujeme služby, aby aplikace co nejvíce vyhovovala potřebám a životnímu stylu našich uživatelů,“ říká Michaela Bauer, členka představenstva ČSOB zodpovědná za technologie, inovace a operations, a dodává: „Celá tahle oblast za hranicemi finančních služeb, které říkáme Beyond Banking, je pro nás všechny velmi zajímavá. Týká se totiž situací z běžného života a odehrává se především v mobilu, který máme stále po ruce, a v mobilních aplikacích.“


Tuto vizi sdílí inovační týmy ČSOB také s přední českou vývojovou skupinou Etnetera Group. Ta stojí za vývojem aplikace DoKapsy od ČSOB od samého začátku. „Spolupráce Etnetera Group a ČSOB na vývoji moderních digitálních nástrojů přináší klientům českého bankovního trhu mnoho dobrého. Za bezmála dva roky vývoje se z původní finanční aplikace DoKapsy od ČSOB stala opora i každodenní pomocník v našem zrychleném životním stylu. Široká nabídka také nefinančních služeb je úspěchem i cílem, ke kterému jsme chtěli společně s ČSOB dojít,“ uvedl Martin Palička, CEO Etnetera Group.

Platit za jízdenky ve veřejné dopravě on-line z mobilu lze ve více než deseti městech a oblastech včetně Prahy a Středočeského kraje, Brna, Olomouce, Plzně nebo Liberce. Při parkování lidé díky aplikaci už ve více než padesáti městech a obcích nemusí hledat parkovací automat a uhradí poplatek přímo z mobilu. Aplikace zobrazuje parkovací zóny, cenu parkovného a také upozorní na blížící se konec zaplacené doby. Prodloužit parkování je pak možné jednoduše opět z mobilu.

V aplikaci jde dále možné ukládat libovolné věrnostní a slevové kartičky, využívat akční nabídky z programu Svět odměn, platit za tankování přímo u stojanu v síti čerpacích stanic Globus, nakupovat elektronické dálniční známky nebo využívat pozvání na výlety do více než 250 turistických cílů, včetně méně známých nebo dokonce raritních míst. Součástí aplikace je také virtuální asistentka Kate, se kterou můžete komunikovat hlasem nebo chatovat.

Zákazníci hodnotí aplikaci jako velmi dobrou. V App Store má 4,4 hvězdičky a na Google Play 4,4 hvězdičky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze