Architekti v Hongkongu navrhli zajímavé garsonky z betonového potrubí

1
Architekti v Hongkongu navrhli zajímavé garsonky z betonového potrubí
  • V Hongkongu lidé často žijí v otřesných podmínkách
  • Vyřešit tento problém se snaží architekti, kteří vytvořili garsonku z betonových trubek

To že je Hongkong velice přelidněné město není žádným tajemstvím, lidé tam často žijí v katastrofálních podmínkách. Tento problém se rozhodli řešit architekti ze studia James Law Cybertecture, kteří nabízí poněkud neobvyklé řešení. Nabízí totiž garsonku z betonové trubky, ve které se nachází chytré technologie, přirozené světlo a je velmi prostorově nenáročná.

Cílem tohoto projektu je vytvořit garsonku s co nejmenšími náklady bez větších uměleckých ambicí, zato ovšem s chytrými technologiemi. Trubka je 5 metrů dlouhá a na výšku měří zhruba 2 metry. K výbavě patří rozkládací postel, koupelna, mikrovlnka a lednice. Celý příbytek je ovládán pomocí mobilního telefonu.

Zdroje: jameslawcybertecture.com, mymodernmet.com

Diskuze ke článku
Jolana
Jako klobouk dolů. Co vše se dá vyrobit :-D Ale já bych tam asi měla fobii. Lepší asi nějaká normální garsonka, ne? Hodně o ní uvažuji - líbí se mi tady - https://www.eurobydleni.cz/byty/praha/prodej/. Ale zase mě docela odrazuje cena. Ani netuším, jestli na to se svým příjmem (jsem krátce po škole, ale pracuju) vůbec dosahnu na hypotéku. Nebo je lepší už koupit větší byt?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze